06. svibnja 2016.

Uz ovih 5 savjeta dana postat ćete još veći majstor u kuhinji

maslac
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite li ove trikove, postat ćete majstor u kuhinji.

Zagorjele posude operite sodom bikarbonom

Ako vam je zagorjela tava ili mlijeko u loncu, poprskajte posudu sodom bikarbonom koju ste razmutili u malo vode pa pustite da ostoji nekoliko sati. Soda će odvojiti zagorjele ostatke hrane, čak i zagorjelo mlijeko. 

Kako prepoznati pravi med? | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Točna mjera meda uz malo maslaca

Teško je izmjeriti točnu količinu meda ili šećernog sirupa jer se lijepe za posudu kuhinjske vage. Najbolje je posudu premazati tankim slojem ulja ili maslaca pa će med poslije mjerenja lako skliznuti s nje. 

Odgovarajuća riža štedi maslac

Kremastu strukturu rižot duguje specifičnim škrobnim zrnima riža arborio. Ako imate pravu rižu, tad nema potrebe za dodavanjem maslinova ulja ili maslaca koji neutraliziraju okuse nježne ribe ili mesa. 

U društvu soli začini se lakše usitnjavaju

Usitnjavate li začine u mužaru, dodajte prstohvat soli. Lakše ćete usitniti sjemenke kima i korijandra, No ne zaboravite smanjiti količinu soli u receptu za jedan prstohvat.

Trik s čašom za meki maslac

Ako vam je ze recept potreban omekšani maslac, napunite čašu vrelom vodom i ostavite do odstoji koju minutu kako bi se staklo zagrijalo. izlijte vvodu i stavite čašu okrenutu prema dolje preko maslaca.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.