25. svibnja 2016.

Uz ove savjete postat ćete majstor u kuhanju

Kajgana
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Pratite ove savjete i postat ćete pravi majstor u vlastitoj kuhinji.

Pečenje ribe

Više se ne morate bojati da će vam se riba pri pečenju primiti za rešetku roštilja i biti suha. Na vruću rešetku položite ploškice limuna i na njih položite ribu. Limun će istodobno otpuštati aromu i vlažnost koje će riba upijati i postajati tako ukusnija i sočnija, i sigurno se neće prilijepiti.

Nakon kupanja u limunadi jabuke su ljepše

Kako ne bi potamnile, osim u hladnu vodu s limunom, jabuke kratko potopite u hladnu slanu vodu. Otopite pola žličice soli u četiri šalice vode. Možete ih potopiti i u gaziranu vodu.

namirnica jabuka glavna.jpg | Author:

Kajgana je bolja s malo mlijeka

U smjesu za kajganu dodajte malo mlijeka, jaja će biti mekša i pahuljastija. Pravilo je da na dva jaja dodate dvije žlice mlijeka. Isto vrijedi i za omlet.

Jaje je tvrdo kuhano ako se vrti

Kako biste otkrili je li jaje tvrdo kuhano, zavrtite ga. Ako se vrti, tad je tvrdo kuhano. Ako se samo ljulja, još je sirovo.

Ako nisu "žedni" muffini se brže peku

Kad pečete manje od 12 muffina ili cupacakea, u preostale prazne kalupe ulijete vodu. Voda će im pomoći da se brže ispeku. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.