Brzo i fino: Bijeli rižot s tunom

Thinkstock
Kad je riža kuhana, talijanski chefovi preporučuju da se doda malo maslaca ili maslinova ulja i sira (parmezan, ricotta, gorgonzola, pecorino). Lagano promiješajte, poklopite i ostavite nekoliko minuta. Taj se postupak naziva mantecatura. U ovaj rižot možete ubaciti i povrće poput tikvica ili paprike.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 138

Potrebno vam je

  • 0.50 čaša vino bijelo
  • vrhnje za kuhanje
  • 200 g tuna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • maslac, slani
  • ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • parmezan

Priprema

  1. Odrezak od tune narežite na manje komade i popržite na tavi (ili iscijedite tunu iz konzerve). U tavi na maslinovu ulju i malo maslaca popržite luk pa dodajte rižu i pržite je nekoliko minuta miješajući, a zatim podlijte s malo bijelog vina.
  2. Nakon što se vino reducira, dodajte tunu i sitno sjeckani češnjak te podlijte s još vina i kuhajte na laganoj vatri.
  3. Kad je riža na pola kuhana, dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Prije kraja posolite i popaprite pa maknite s vatre te dodajte još maslaca, parmezan i sitno sjeckani peršin.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr