gastro postao
Kad je riža kuhana, talijanski chefovi preporučuju da se doda malo maslaca ili maslinova ulja i sira (parmezan, ricotta, gorgonzola, pecorino). Lagano promiješajte, poklopite i ostavite nekoliko minuta. Taj se postupak naziva mantecatura. U ovaj rižot možete ubaciti i povrće poput tikvica ili paprike.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 138
Potrebno vam je
- 0.50 čaša vino bijelo
- vrhnje za kuhanje
- 200 g tuna
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- maslac, slani
- ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
- parmezan
Priprema
- Odrezak od tune narežite na manje komade i popržite na tavi (ili iscijedite tunu iz konzerve). U tavi na maslinovu ulju i malo maslaca popržite luk pa dodajte rižu i pržite je nekoliko minuta miješajući, a zatim podlijte s malo bijelog vina.
- Nakon što se vino reducira, dodajte tunu i sitno sjeckani češnjak te podlijte s još vina i kuhajte na laganoj vatri.
- Kad je riža na pola kuhana, dodajte vrhnje i dobro promiješajte. Prije kraja posolite i popaprite pa maknite s vatre te dodajte još maslaca, parmezan i sitno sjeckani peršin.
Izvor Skuhatćute