Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom

SHUTTERSTOCK Tjestenina sa špinatom i ricottom
Samo te 20-ak minuta dijeli od uživanja u kremastoj tjestenini sa špinatom i ricottom...
Vidi originalni članak

Brzina pripreme nam je jedan od glavnih kriterija pri biranju ručka ili večere tijekom radnog tjedna. Nerijetko se odlučujemo upravo za kremaste tjestenine čija nas priprema ne umara, a ujedno su i comfort food.

Sve naše uvjete ispunjava ovaj recept sa špinatom, ricottom i parmezanom. Jelo je gotovo za manje od pola sata, a količina je dovoljna za dva serviranja. 

 

Dobra, stara klasika Poboljšaj standardni bolognese na čak devet načina

 

Ako imaš graška, slobodno dodaj nekoliko žlica. Nikad dovoljno zelenila na tanjuru! 

Sastojci:

  • 150 g tjestenine
  • 200 g svježeg špinata
  • 50 g maslaca
  • 1 češanj češnjaka
  • 120 g ricotte
  • 1 žlica naribanog parmezana
  • Muškatni oraščić
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Procijedi je, ali sačuvaj čašu vode u kojoj se kuhala.
  2. Svježi špinat s malo vode kratko stavi na tavicu. Nakon minutu ga makni i pusti da se ohladi, a potom rukama ocijedi višak tekućine i grubo ga nasjeckaj.
  3. Otopi maslac u tavici, dodaj špinat i nasjeckani češnjak pa kuhaj na srednje jakoj vatri minutu do dvije. Dodaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješaj.
  4. Na kraju pažljivo umiješaj ricottu, posoli, popapri, naribaj muškatni oraščić i malo parmezana.

Posluži odmah!

VOLIŠ PAŠTU? Pripremili smo nekoliko recepata:

 

20 minuta posla Brzinski kremasti špageti sa šparogama i graškom cukar Domaća tjestenina bez jaja u umaku od suhih smokava dašak italije Slasna tjestenina u umaku od rajčice s piletinom što kuhaš? Slasna tjestenina s porilukom i slaninom za brzinski ručak

 

Posjeti Gastro.hr