Kolač s jabukama i jogurtom - klasik za opuštene večeri

SHUTTERSTOCK Kolač s jabukama i jogurtom
Kod ovakvih kolača iz jedne posude najveći dio posla odrađuje pećnica. Što čekaš?
Vidi originalni članak

Nagradi se sočnim kolačem od jabuka i jogurta koji će poslužiti kao zdrav i ukusan doručak ili lagani desert. Najveća je prednost što ga na sobnoj temperaturi možeš držati čak četiri dana.

Osim što će ti uljepšati svako jutro, možeš u njemu uživati i nakon posla - uz šalicu toplog čaja. 

 

savjeti nigelle lawson Voće "tone" na dno kolača? Evo kako tomu doskočiti...

 

Sastojci:

  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 g šećera
  • 150 ml maslinovog ulja
  • 50 ml soka od limuna
  • 3 velika jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 600 g jabuka
  • 300 g glatkog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 80 g smeđeg šećera
  • 2 žlice maslaca
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Premaži posudu za pečenje maslinovim uljem.
  2. Jogurt, šećer, maslinovo ulje, limunov sok, jaja i ekstrakt vanilije pomiješaj u velikoj zdjeli.
  3. Oguli jabuke i nareži ih na kockice. Dodaj ih u smjesu s jogurtom.
  4. Zatim ubaci brašno, prašak za pecivo, sodu, sol i ½ žličice cimeta i miješaj dok ne razbiješ sve grudice brašna.
  5. Ostatak cimeta pomiješaj sa smeđim šećerom i dvije žlice maslaca pa stavi sa strane.
  6. Polovicu tijesta prebaci u posudu za pečenje, a preko toga rasporedi smjesu šećera i maslaca. Prelij ostatkom smjese. 
  7. Peci otprilike 50 minuta prekriveno aluminijskom folijom. Nekoliko minuta prije kraja foliju skini kako bi kolač poprimio zlatnosmeđu boju. 

Jedva si čekala rujan i prve kolače s jabukama? Svakako isprobaj sljedeće recepte:

 

pun pogodak Zasladi dan preokrenutim kolačem s jabukama volimo sve s jabukama Fina i pristupačna - sočna šarlota od jabuka un mondo di sapori Brzinska slastica od lisnatog tijesta, oraha i jabuka slatki vikend Kruh od jabuke i cimeta osvojit će te okusom i mirisom

 

 

 

Posjeti Gastro.hr