Fantastičan pečeni but s orasima i tajnim sastojkom

Thinkstock
Raskošna gozba dobila je novog glavnog aktera - svinjski but. Pripremite ga na divan i aromatičan način pa uživajte u nekim novim, još neotkrivenim okusima...
Vidi originalni članak

Svinjski but pripremljen na ovaj način bit će sjajan dodatak svakom stolu, onom svečanijem i onom ležernijem. Orasi i senf podići će ga na novu razinu, dati mu nove arome dok će krumpir i mrkva koji se pripremaju zajedno s mesom dostići finu kremoznost. Pustite vino da do kraja ispari, zapecite do hrskave korice pa zatim svojim najmilijima poslužite raskošan ručak koji zove na još.
 



Trebat će vam:

  • Oko 2 kg svinjskog buta
  • 5 žlica senfa
  • 200 g sjeckanih ili mljevenih oraha
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 5 većih mrkvi
  • 1 kg krumpira
  • 3 grančice timijana
  • 300 ml vina
  • Ulje
  • Sol, papar

jelo od mesa Svinjski but u pivu

Priprema:

  1. Meso najprije zarežite na dijelovima.
  2. Češnjak dobro usitnite pa ga pomiješajte sa senfom, orasima, soli i paprom.
  3. Dodajte žlicu ulja pa dobro povežite sve sastojke.
  4. Premažite ga sa svih strana dobivenom smjesom, a dio smjese stavite i u zarezane dijelove.
  5. U njih također upakirajte i grančice timijana.
  6. Krumpir i mrkvu nasjeckajte na željenu veličinu.
  7. Isto napravite i s lukom.
  8. Povrće stavite na dno posude za pečenje, dodajte meso i vino pa pecite pokriveno oko sat i pol.
  9. Na kraju otklopite i pustite da meso dobije koricu.

jelo od mesa Pečeni janjeći but

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr