gastro postao
Raskošna gozba dobila je novog glavnog aktera - svinjski but. Pripremite ga na divan i aromatičan način pa uživajte u nekim novim, još neotkrivenim okusima...
Svinjski but pripremljen na ovaj način bit će sjajan dodatak svakom stolu, onom svečanijem i onom ležernijem. Orasi i senf podići će ga na novu razinu, dati mu nove arome dok će krumpir i mrkva koji se pripremaju zajedno s mesom dostići finu kremoznost. Pustite vino da do kraja ispari, zapecite do hrskave korice pa zatim svojim najmilijima poslužite raskošan ručak koji zove na još.
Trebat će vam:
- Oko 2 kg svinjskog buta
- 5 žlica senfa
- 200 g sjeckanih ili mljevenih oraha
- 5 režnjeva češnjaka
- 5 većih mrkvi
- 1 kg krumpira
- 3 grančice timijana
- 300 ml vina
- Ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Meso najprije zarežite na dijelovima.
- Češnjak dobro usitnite pa ga pomiješajte sa senfom, orasima, soli i paprom.
- Dodajte žlicu ulja pa dobro povežite sve sastojke.
- Premažite ga sa svih strana dobivenom smjesom, a dio smjese stavite i u zarezane dijelove.
- U njih također upakirajte i grančice timijana.
- Krumpir i mrkvu nasjeckajte na željenu veličinu.
- Isto napravite i s lukom.
- Povrće stavite na dno posude za pečenje, dodajte meso i vino pa pecite pokriveno oko sat i pol.
- Na kraju otklopite i pustite da meso dobije koricu.
Dobar tek!