Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski but u pivu

Svinjski-but-u-pivu
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kako bio odresci bili što ukusniji prije pečenja potrebno ih je držati u marinadi do dva sata

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 698

Potrebno vam je

  • 1500 g svinjski but
  • 1 žlica sol
  • 1 mala žlica majčina dušica
  • 1 mala žlica lovorov list
  • 1 mala žlica mažuran
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 500 ml pivo
  • 1 žlica šećer, kristal
  • 1 žlica maslac, slani
  • 6 žlica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Pomiješajte začine i njima natrljajte meso te pustite da odstoji dva sata u hladnjaku.
  2. Popržite meso na tavi da porumeni sa svih strana i premjestite u vatrostalnu posudu. U tavi propirjajte luk i češnjak da posmeđe pa dodajte pivo i šećer.
  3. Pustite da zakuha, izlijte preko svinjetine i pecite dva sata na 150 stupnjeva.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.