gastro postao
Pečeni janjeći but oduševit će sve za stolom
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 66
Potrebno vam je
- 0.50 šalica ulje maslinovo
- 0.30 šalica ulje maslinovo
- 0.30 šalica limunov sok
- 7 režanj češnjak
- 1 žličica korijander
- 0.50 žličica cajenski papar
- 2 žlica paprika u prahu
- 1 žlica sol
- 2 žličica papar
- 2 žličica kumin, mljeveni
Priprema
- Sljedeći dan odstranite foliju i višak marinade sa mesa. But smjestite u dubok pladanj za pečenje i ostavite ga oko 45 min uta na sobnoj temperaturi.
- Utrljajte po cijeloj površini janjećeg buta.
- Začinjeno meso omotajte u plastičnu foliju i ostavite da se marinira preko noći u hladnjaku.
- Sljedeći dan odstranite foliju i višak marinade sa mesa. But smjestite u dubok pladanj za pečenje i ostavite ga oko 45 min uta na sobnoj temperaturi.
- Pećnicu zagrijte na 230°C.
- Pecite janjetinu u zagrijanoj pećnici 15 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 160°C i pecite dok termometar u mesu očita 60°C, oko 1 do 1,5 sat.
- Pečeni but premjestite na dasku za rezanje, prekrijte ga folijom i pustite da odleži 20 minuta prije rezanja.