Sretan 1. maj: Upoznajte deset moćnih jela s grahom

Thinkstock
Ječam, kukuruz, kiseli kupus, mljeveno meso... Dodataka je nebojeno mnogo, ali samo je jedan glavni sastojak. Upoznajte deset najslasnijih jela s grahom!
Vidi originalni članak

Jela s grahom stvorena su za hladne zimske dane. Bilo da je riječ o kombinaciji s ostalim zimskim namirnicama ili ga spajate s kukuruzom i paprikom u finim, šarenim tortiljama – s grahom ne možete pogriješiti. Za vas smo pripremili deset moćnih jela koja će svakako začiniti svaki običan dan!

Da bi dan počeo još bolje, dodajte mu sjajan tost od bijelog graha i gljiva. Osim doručka, ovo jelo može vam poslužiti i kao finger food ili divan dodatak druženju s prijateljima.

Isprobajte: Tost s gljivama i bijelim grahom

Pašteta od graha bit će odlična zamjena za onu od tune. Jednostavna je za pripremu, a sastojke u potpunosti možete prilagoditi vlastitom ukusu. Poslužite je uz tostirani kruh i gozba može početi!

Idealan snack: Pašteta od graha

Gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije guštala u dobrom pašta fažolu. Spoj tjestenine i graha samo u ovoj kombinaciji može funkcionirati najljepše ikad i upravo zato pašta fažol zauvijek ostaje draga uspomena kojoj se rado vraćamo.

Svi za stol: Dolazi pašta fažol

Pravo zimsko jelo koje grije na najbolji način svakako je ono u kojem se spajaju kiseli kupus i grah. Za pripremu će vam biti dovoljno manje od pola sata što ovo jelo čini idealnim ručkom tijekom radnog tjedna!

Klasik koji volimo: Kiseli kupus s grahom

Kako smo krenuli s jelima na žlicu koja uključuju grah, nikako ne smijemo zaboraviti i svevremenski ričet. Vole ga stari i mladi, a i nama svakako ulazi na popis najdražih jela s grahom.

Ručak za pet - ričet

Osim juha i variva, grah može postati i sjajan dodatak brzim jelima kojima je tako teško odoljeti. Napravite od njega finu pljeskavicu pa je ubacite u pecivo ili pak pripremite slasne tortilje s mljevenim mesom i cijelom paletom šarenog povrća.

Okušajte se u burgerima od graha

Tortilje s mljevenim mesom

Jelima kao što je dobar stari gravče na tavče ne treba dodavati baš ništa. Bogate, kremaste teksture i finih okusa, ovo jelo postaje ultimativni favorit.

Gravče na tavče - jelo s kojim ne možete pogriješiti

Grah, kukuruz, junetina i nezaobilazni čili - zvuči kao idealan meksički miks. Ukomponirajte ove namirnice u juhu i dobili ste pravi specijalitet - sjajan meksički gulaš!

Za zagrijavanje: Meksički gulaš

Svim ovim kombinacijama fali samo još jedna stvar - dobra salata! Jednostavnu grah salatu možete pripremiti tako da grahu dodate glavicu luka, malo octa i kvalitetno bučino ulje. Želite li salatu dodatno začiniti divnim notama kiselog kupusa, recept za takvu varijantu grah salate potražite na linku.

Salata od kiselog kupusa i graha

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr