gastro postao
Ovo sjajno varivo, prepuno povrća, odlično je za hladne dane.
Ako možda i ne volite ričet, vjerujemo kako će vam se ova verzija ipak svidjeti. Zašto? Zato što sadrži suhu vratinu, mrkvu, grah... Sve što biste ionako stavili u uobičajeno grah varivo. Jedini novi dodatak je ječmena kaša. Koja je zapravo vrlo zdrava i ukusna.
Sastojci:
- 3 - 4 krumpira (srednje veličine)
- 3 mrkve
- 1 korijen celera
- 1 korijen peršina
- 200 g graha (iz limenke; ako koristite suhi, namočite ga dan prije)
- 2 luka
- 1 list lovora
- 200 g ječmene kaše (namočite ju dan ranije)
- 300 g suhe vratine (ako je jako tvrda, skuhajte ju posebno da omekša)
- Ulje
- Sol, papar
- 2 stabljike peršina (s lišćem)
Priprema:
- U posudu za kuhanje, staviti ulje i popržiti luk (5 minuta, da omekša), dodati mrkvu, celer i peršin i sve zajedno pirjati još par minuta. Potom dodati krumpir te ga također pirjati dok ne omekša.
- Dodati meso, grah i ječmenu kašu te lovor
- Ako ste skuhali suho meso, možete s tom vodom zaliti povrće, ako niste, zalijte čistom vodom da sve povrće i meso budu pokriveni.
- Posolite/popaprite po želji.
- Oko 5 minuta prije kuhanja, staviti listove peršina da se kuhaju s povrćem
- Kada sve povrće bude kuhano, jelo je gotovo.
- Poslužiti uz komad svježeg kruha.
Dobar tek!