Recepti 19. prosinca 2016.

Ručak za pet - ričet!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo sjajno varivo, prepuno povrća, odlično je za hladne dane.

Ako možda i ne volite ričet, vjerujemo kako će vam se ova verzija ipak svidjeti. Zašto? Zato što sadrži suhu vratinu, mrkvu, grah... Sve što biste ionako stavili u uobičajeno grah varivo. Jedini novi dodatak je ječmena kaša. Koja je zapravo vrlo zdrava i ukusna.

Sastojci:

  • 3 - 4 krumpira (srednje veličine)
  • 3 mrkve
  • 1 korijen celera
  • 1 korijen peršina
  • 200 g graha (iz limenke; ako koristite suhi, namočite ga dan prije)
  • 2 luka
  • 1 list lovora
  • 200 g ječmene kaše (namočite ju dan ranije)
  • 300 g suhe vratine (ako je jako tvrda, skuhajte ju posebno da omekša)
  • Ulje
  • Sol, papar
  • 2 stabljike peršina (s lišćem)

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje, staviti ulje i popržiti luk (5 minuta, da omekša), dodati mrkvu, celer i peršin i sve zajedno pirjati još par minuta. Potom dodati krumpir te ga također pirjati dok ne omekša.
  2. Dodati meso, grah i ječmenu kašu te lovor
  3. Ako ste skuhali suho meso, možete s tom vodom zaliti povrće, ako niste, zalijte čistom vodom da sve povrće i meso budu pokriveni.
  4. Posolite/popaprite po želji.
  5. Oko 5 minuta prije kuhanja, staviti listove peršina da se kuhaju s povrćem
  6. Kada sve povrće bude kuhano, jelo je gotovo. 
  7. Poslužiti uz komad svježeg kruha.

Dobar tek!  

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.