gastro postao
Umjesto prokušanog rižota od gljiva, Berislav Lacković nam je spremio ječmenu kašu s vrganjima koju jednostavno poslužimo s pečenim vrganjima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 231
Potrebno vam je
- 300 g vrganj
- 200 g ječmena kaša
- 2 kom mladi luk
- 2 režanj češnjak
- 2 mala žlica ulje maslinovo
- 1 žlica maslac, neslani
- sol
- papar
Priprema
- Luk i češnjak usitnimo, dinstamo na malo maslinovog ulja, dodamo vrganje narezane na kockice.
- Zatim dodamo ječmenu kašu, polijemo juhom ili vodom i kuhamo uz neprestano miješanje te začinimo solju i paprom.
- U gotov rižoto od ječmene kaše dodamo 1 žlicu maslaca .
- Na gotovu ječmenu kašu posložimo pečeni vrganj na ploške.