Goveđi gulaš: Legendarno jelo u novom ruhu

Thinkstock
Tradicionalno jelo koje gotovo svi obožavaju sada donosimo na malo modificiran način. I da, trebat će vam dosta vremena...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

 

Na žlicu Traže se repete: Goveđi gulaš s lećom

 

Potrebno vam je

  • 0.33 šalice maslinova ulja
  • 3 glavice luka
  • 1100 g govedine, srednje masne
  • 2 male žlice soli
  • 2 male žlice ljute paprike
  • 1 mala žlica origana
  • 1 vezica ružmarina
  • 3 šalice vode
  • 1 žlica pšeničnog brašna
  • 4 žlice koncentrata rajčice

 

Fino i na žlicu Lignje i ječam vole se u gustom morskom gulašu

 

Priprema

  1. Stavite u tavu s uljem četvrtine luka i pola žličice soli pa pirjajte 3-4 min. Dodajte kockice govedine, poslažite ih u jednom sloju, pospite s pola žličice soli, paprikom, origanom i ubacite ružmarin. Pokrijte tavu i ne miješajte.
  2. Nakon pola sata malo otkrijte tavu i promiješajte luk. Kuhajte tako još pola sata. Kad se sokovi zgusnu, pripremite umak.
  3. Izlijte vodu u posudu i dodajte brašno. Stavite na laganu vatru i miješajte dok grudice ne nestanu, a onda umiješajte pastu.
  4. Miješajte dok smjesa ne zakuha pa je ulijte u tavu s mesom i promiješajte. Zakuhajte, pokrijte i kuhajte 45-60 min dok meso ne omekša.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr