Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera

Shutterstock Minestrone
Pomiješaj povrće i uživaj u okusima! Topla minestrone juha oduševit će te okusima i bogatstvom sastojaka
Vidi originalni članak

Talijanska minestrone juha jedna je od najpoznatijih, a nakon što je napraviš po ovom receptu i isprobaš, bit će ti jasno i zašto!  Baza je povrće, a osim navedenoga u ovom receptu, koristiti možeš i sve što nađeš u smočnici. 

Ako do sada minestrone juha nije bila na tvom jelovniku, krajnje je vrijeme! Navedeni sastojci dovoljni su za osam porcija, a sama priprema trajat će otprilike sat vremena. Donosimo recept slavnog kuhara čija obitelj ovu juhu obožava!

 

savjeti i trikovi Jamie Oliver: Nema bacanja! Kako iskoristiti ostatke hrane

 

Minestrone juha Jamieja Olivera

Sastojci:

  • 4 kriške slanine
  • 2 crvena luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 štapića celera
  • 1 korijen komorača
  • svježi bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 125 ml crnog vina
  • 2 tikvice
  • 300 g kupusa ili blitve
  • 800 g konzervirane rajčice
  • 400 g graha 
  • 800 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
  • 75 g suhe tjestenine 
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • parmezan

 

mali kuhari Jamie Oliver zna kako klince potaknuti na kuhanje. Pravi dokaz je njegov sin

 

Postupak:

  1. Započni s prženjem aromatičnih sastojaka da dobiješ osnovu za juhu. Nareži slaninu, oguli i sitno nasjeckaj luk i češnjak, a zatim nasjeckaj mrkvu, celer i komorač. Natrgaj listove bosiljka, a stabljike sitno nasjeckaj.
  2. Zagrij malo ulja u tavi na srednje laganoj vatri, umiješaj nasjeckane sastojke i lagano ih pirjaj 15 do 20 minuta, ili dok sve ne omekša.
  3. Prepolovi i nareži tikvice uzdužno. Ukloni jezgru kupusa i tvrdu sredinu lista, operi ih i sitno nareži. 
  4. Dodaj vino omekšanom povrću i pusti da zavrije. Dodaj konzervirane rajčice i tikvice. Pričekaj do vrenja, a zatim pirjaj na laganoj vatri oko 15 minuta.
  5. Pomiješaj kupus, grah i temeljac u zasebnom loncu. Prokuhaj, a zatim dodaj tjesteninu unutra. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok tjestenina ne bude kuhana (upotrijebite upute za pakiranju kao vodič) - ako je juha pregusta dodaj malo temeljca ili vode.
  6. Začini po ukusu, a zatim dodaj većinu listova bosiljka i malo maslinovog ulja. Dobro promiješaj i posluži s naribanim parmezanom.

 

dobro jutro! Evo kako celebrity chef Jamie Oliver pošira jaja

Za prste polizati! Jamie Oliver ima recept za savršene proljetne palačinke

pravi hit Jamie Oliver ima najbolji recept za proteinski kruh

 

 

Posjeti Gastro.hr