Kralj je stigao: Recepti s vrganjima

Shutterstock
Omiljena su namirnica ovog tjedna zdravi i niskokalorični vrganji. Izaberite neki od naših recepata i dočekajte jesen uz pravo jesensko jelo.
Vidi originalni članak

Prva je na popisu juha koja može funkcionirati kao toplo predjelo ili cjeloviti brzinski ručak prikladan za duge radne dane. Uz vrganje, recept uključuje još samo tri sastojka – krumpir, povrtni temeljac i maslac. Gotova je za 45 minuta, ali prednost je to što je možete pustiti da se lagano krčka.

 

JESENSKA JUHA Jača od kišurine: Krem juha od vrganja

 

Na sličan se način, kao bogato predjelo ili ručak, može servirati i Napoleon s vrganjima i bukovačama.  Ovaj recept ne zahtijeva posebne kulinarske vještine, ali svakako trebate imati strpljenja pri slaganju vašeg tornjića. Kad vidite ovaj genijalni popis sastojaka, neće vam biti krivo što morate uložiti malo truda. 

 

Slani Napoleon Ljubitelji gljiva, pozor: Neodoljivi šumski tornjić

 

Odlično glavno jelo bit će ovaj rižoto s vrganjima, gorgonzolom i bijelim vinom.  Uživat ćete u svakom zalogaju, a poslije ručka ćete i bezbrižno odmoriti zato što nećete morati oprati hrpu posuđa.  Ako pak želite napraviti ručak za pamćenje, obavezno isprobajte teletinu začinjenu mljevenim suhim vrganjima koji daju poseban štih.

 

rižoto Gotovo za čas: Rižoto s gljivama i gorgonzolom

ručak za pet Teleći odresci koji će vas raspametiti

 

Za kraj predlažemo i jedan vege recept – odlične raviole punjene vrganjima s kremom od parmezana i umakom od celera.  

 

OBAVEZNO ISPROBAJTE Nema mesa: Ravioli s vrganjima i kremom od parmezana

 

Želimo vam ugodan tjedan!

 

Posjeti Gastro.hr