Tradicionalni biser: Krčka maneštra

Tradicionalno jelo koje će vas svakako ugrijati u hladnijim danima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 505

 

juha Maneštra od povrća

Recepti Maneštra od leće, ječma, graha i suhog polugraška

 

Potrebno vam je

  • 250 g graha
  • 250 g kukuruza u zrnu
  • 400 g krumpira
  • 250 g mrkve
  • 50 g riže
  • 60 g slanine
  • 60 g masti, svinjske
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • sol
  • papar

 

varivo Kako ovo fino grije: Istarska maneštra

 

Priprema

  1. Grah staviti najmanje 12 sati prije kuhanja u hladnu vodu da nabubri.
  2. U lonac staviti kuhati grah i kost od pršuta koja je prethodno očišćena i prokuhana u vodi.
  3. Kukuruz (po mogućnosti mladi) kuhati dok ne omekša. Krumpir i mrkvu izrezati na kocke.
  4. Kuhanom grahu dodati kuhani kukuruz, krumpir, mrkvu i luk. Zaliti po potrebi juhom ili vodom.
  5. Sitno isjeckati češnjak, slaninu, peršin, dodati maneštri, začiniti, zatim dodati rižu i nastaviti kuhati oko 15 minuta. Maneštru poslužiti vruću.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr