Recepti 8548 prikaza 14. siječnja 2018.

Tradicionalni biser: Krčka maneštra

krčka maneštra
Tradicionalno jelo koje će vas svakako ugrijati u hladnijim danima

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 505

 

Maneštra-od-povrća Možda vas zanima... Maneštra od povrća Recepti Maneštra od leće, ječma, graha i suhog polugraška Možda vas zanima... Maneštra od leće, ječma, graha i suhog polugraška Recepti

 

Potrebno vam je

  • 250 g graha
  • 250 g kukuruza u zrnu
  • 400 g krumpira
  • 250 g mrkve
  • 50 g riže
  • 60 g slanine
  • 60 g masti, svinjske
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • sol
  • papar

 

Istarska-maneštra Možda vas zanima... Kako ovo fino grije: Istarska maneštra Recepti

 

Priprema

  1. Grah staviti najmanje 12 sati prije kuhanja u hladnu vodu da nabubri.
  2. U lonac staviti kuhati grah i kost od pršuta koja je prethodno očišćena i prokuhana u vodi.
  3. Kukuruz (po mogućnosti mladi) kuhati dok ne omekša. Krumpir i mrkvu izrezati na kocke.
  4. Kuhanom grahu dodati kuhani kukuruz, krumpir, mrkvu i luk. Zaliti po potrebi juhom ili vodom.
  5. Sitno isjeckati češnjak, slaninu, peršin, dodati maneštri, začiniti, zatim dodati rižu i nastaviti kuhati oko 15 minuta. Maneštru poslužiti vruću.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.