gastro postao
Tradicionalno jelo koje će vas svakako ugrijati u hladnijim danima
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 505
Potrebno vam je
- 250 g graha
- 250 g kukuruza u zrnu
- 400 g krumpira
- 250 g mrkve
- 50 g riže
- 60 g slanine
- 60 g masti, svinjske
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 vezica peršina
- sol
- papar
Priprema
- Grah staviti najmanje 12 sati prije kuhanja u hladnu vodu da nabubri.
- U lonac staviti kuhati grah i kost od pršuta koja je prethodno očišćena i prokuhana u vodi.
- Kukuruz (po mogućnosti mladi) kuhati dok ne omekša. Krumpir i mrkvu izrezati na kocke.
- Kuhanom grahu dodati kuhani kukuruz, krumpir, mrkvu i luk. Zaliti po potrebi juhom ili vodom.
- Sitno isjeckati češnjak, slaninu, peršin, dodati maneštri, začiniti, zatim dodati rižu i nastaviti kuhati oko 15 minuta. Maneštru poslužiti vruću.
Dobar tek!