Kremasta toskanska piletina s tjesteninom

SHUTTERSTOCK Toskanska piletina
Uživaj u okusima talijanske tradicije
Vidi originalni članak

S ovim odličnim receptom otputuj u Toskanu, živopisnu pokrajinu Italije. Piletina je vrlo jednostavna za pripremu, a odlično se nadopunjava s okusima sušene rajčice i kremastog vrhnja. Špinat će jelu dati dozu svježine dok će tjestenina zaokružiti ovo tradicionalno jelo. 
 

OVAKO SE TO RADI Otkoštavanje piletine u nekoliko jednostavnih koraka
 

Sastojci: 

  • 2 komada pilećih prsa
  • 1 žličica crvene paprike 
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslaca
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • Nekoliko sušenih rajčica
  • 200 g svježeg očišćenog špinata
  • 500 g tjestenine po izboru

Priprema:

  1. Pileća prsa nareži na filete i zatim premaži crvenom paprikom i soli. 
  2. U tavi zagrij maslac i na njemu zapeci filete s obje strane dok ne budu pečeni. Izvadi ih iz tave i stavi na tanjur. 
  3. U tavu dodaj nasjeckani češnjak te ga zapeci minutu do dvije i zatim dodaj nasjeckane sušene rajčice i sve prelij vrhnjem za kuhanje. Neka se umak kuha oko pet minuta.
  4. U umak dodaj špinat i ostavi da se kuha još nekoliko minuta. Pred kraj kuhanja piletinu vrati u umak i ostavi još koju minutu. 
  5. Za to vrijeme skuhaj tjesteninu po izboru. 
  6. Tjesteninu procijedi i posluži u dubokom tanjuru te na nju stavi komad piletine s nekoliko žlica kremastog umaka. 

Piletinu volimo kombinirati s raznim okusima, isprobaj i ove recepte:

Moraš isprobati Sočna piletina s limunom i aromatiziranim maslacem za prste polizati Alfredo piletina - ručak gotov za manje od pola sata Za prste polizati! Najmilije počasti sendvičima s trganom piletinom! ručak iz pećnice Neodoljivo: Brzinski složenac od piletine i krumpira La Vie Shobaine Od ostataka piletine napravi finu krem juhu

Posjeti Gastro.hr