gastro postao
Uživaj u okusima talijanske tradicije
S ovim odličnim receptom otputuj u Toskanu, živopisnu pokrajinu Italije. Piletina je vrlo jednostavna za pripremu, a odlično se nadopunjava s okusima sušene rajčice i kremastog vrhnja. Špinat će jelu dati dozu svježine dok će tjestenina zaokružiti ovo tradicionalno jelo.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 1 žličica crvene paprike
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 2 žlice maslaca
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- Nekoliko sušenih rajčica
- 200 g svježeg očišćenog špinata
- 500 g tjestenine po izboru
Priprema:
- Pileća prsa nareži na filete i zatim premaži crvenom paprikom i soli.
- U tavi zagrij maslac i na njemu zapeci filete s obje strane dok ne budu pečeni. Izvadi ih iz tave i stavi na tanjur.
- U tavu dodaj nasjeckani češnjak te ga zapeci minutu do dvije i zatim dodaj nasjeckane sušene rajčice i sve prelij vrhnjem za kuhanje. Neka se umak kuha oko pet minuta.
- U umak dodaj špinat i ostavi da se kuha još nekoliko minuta. Pred kraj kuhanja piletinu vrati u umak i ostavi još koju minutu.
- Za to vrijeme skuhaj tjesteninu po izboru.
- Tjesteninu procijedi i posluži u dubokom tanjuru te na nju stavi komad piletine s nekoliko žlica kremastog umaka.
Piletinu volimo kombinirati s raznim okusima, isprobaj i ove recepte: