Uživaj u okusima talijanske tradicije, neka se na tvom stolu nađe ova divna kremasta toskanska piletina s tjesteninom - imamo recept!
S ovim odličnim receptom otputuj u Toskanu, živopisnu pokrajinu Italije. Kremasta toskanska piletina je vrlo jednostavna za pripremu, a odlično se nadopunjava s okusima sušene rajčice i kremastog vrhnja. Špinat će jelu dati dozu svježine dok će tjestenina zaokružiti ovo tradicionalno jelo.
Pileća prsa nareži na filete i zatim premaži crvenom paprikom i solju.
U tavi zagrij maslac i na njemu zapeci filete s obje strane dok ne budu pečeni. Izvadi ih iz tave i stavi na tanjur.
U tavu dodaj nasjeckani češnjak te ga zapeci minutu do dvije i zatim dodaj nasjeckane sušene rajčice i sve prelij vrhnjem za kuhanje. Neka se umak kuha oko pet minuta.
U umak dodaj špinat i ostavi da se kuha još nekoliko minuta. Pred kraj kuhanja piletinu vrati u umak i ostavi još koju minutu.
Za to vrijeme skuhaj tjesteninu po izboru prema uputama na pakiranju. Sačuvaj malo vode od kuhanja tejstenine i po potrebi dodaj u umak.
Tjesteninu procijedi i posluži u dubokom tanjuru te na nju stavi komad piletine s nekoliko žlica kremastog umaka.
Piletinu volimo kombinirati s raznim okusima, isprobaj i ove recepte: