Mediteranska tjestenina s kozicama gotova u trenu
Mediteranska tjestenina s kozicama odlično se slaže s čašom bijelog vina
Uživaj u mediteranskoj harmoniji kozica, bijelog vina, češnjaka i maslinovog ulja.
Obožavamo morske specijalitete, pogotovo tijekom toplijih mjeseci. Kombinacija tjestenine i domaćih kozica oduševit će svako nepce, a još kada tomu dodamo čašu bijelog vina, užitku nema kraja. Ova delicija je idealna za pripremu tijekom toplijih dana jer ne zahtijeva puno vremena provedenog pored štednjaka, a nudi cijelu paletu mediteranskih okusa. Ako nemaš domaće kozice, možeš ih zamijeniti dagnjama ili sličnim morskim plodovima te dobiti jednako ukusnu mediteransku tjesteninu.
Sastojci:
- 250 g očišćenih kozica
- 400 g tjestenine po izboru
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 vezica peršina
Postupak:
- Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.
- Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.
- Zatim u tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.
- U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije.
- Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!
Ako voliš tjesteninu, isprobaj i ove ukusne recepte: