Plava riba, u ovom slučaju srdelice, pripremljene na kvalitetan i pravilan način bez sumnje donose vrhunski gastronomski doživljaj, a kako ih vi sami možete pripremiti povjerite u receptu Podravkinog chefa Zorana Delića. Osim nje, chef Delić pripremio je i mediteransku salatu od krumpira, šparoga, graha, ljutike, maslina i bosiljka.
Sastojci navedeni u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a kako ga pripremiti pogledajte u videu chefa Delića s detaljnim uputama, a po potrebi se poslužite i receptom. Dobar tek!
Sastojci:
- 500 g plave ribe (srdela i inćun)
- 300 g mladog krumpira
- 200 g crvenog graha Podravka
- 100 g cherry rajčica
- 100 g divljih šparoga
- 50 g crnih maslina Podravka
- 50 g ljutike ili mladi luk
- 2 žlice vinskog octa
- 2 žlice senfa Podravka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 limun
- 1 žličica Vegeta Maestro češnjak
- sol
- Vegeta Maestro peršin
- svježe mljeveni Vegeta Maestro crni papar
- nekoliko listića svježeg bosiljka
Priprema:
- Krumpir skuhajte u ljusci. Grah ocijedite i dodajte oguljenom i narezanom krumpiru. Šparoge kratko popecite na roštilju. Salatni preljev pripremite tako da pomiješate vinski ocat, senf, maslinovo ulje, sol i papar, a na kraju dodajte sitno nasjeckanu ljutiku.
- Pripremljenim preljevom prelijte kuhani krumpir i grah dobro promiješajte pa dodajte šparoge, narezane masline i bosiljak te sve još jednom sve zajedno lagano izmiješajte.
- Očišćenu ribu lagano posolite, nakapajte limunom te je nabodite na štapiće od ružmarina jer će oni dati još jednu posebnu aromu te ih malo poškropite maslinovim uljem i pecite na roštilju.
- Od maslinova ulja, češnjaka, peršina, soli i soka te korice limuna napravite emulziju koju ćete preliti preko pečenih ribica. Poslužite ražnjiće od ribica uz mediteransku salatu.
Poslužite ražnjiće od ribica uz mediteransku salatu.