Osim odličnih vina, Istra je poznata i po svojim delicijama kao što je ombolo, a kako ga možete marinirati u začinjenom vinu i pripremiti provjerite u receptu Podravkinog chefa Zorana Delića. Osim njega, chef Delić pripremio je i Grill Majstor kobasice, a sve je to poslužio s dodatkom mladog krumpira zapečenog na roštilju i malo lisnate zelene salate.
Sastojci navedeni u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a kako ga pripremiti pogledajte u videu chefa Delića s detaljnim uputama, a po potrebi se poslužite i receptom. Dobar tek!
Sastojci za 4 osobe:
- 300 g svinjskog karea bez kostiju (ombolo)
- 4 komada Grill Majstor – Grofica – grill kobasica s finim začinima
- 50 mL maslinovog ulja
- 50 g sušenih rajčica
- 100 mL bijelog vina
- 1 žlica Vegete Natur grill classic
- 1 žličica Vegete Maestro papar
- sol
- 400 g mladog krumpira
- 50 g mladog istarskog sira
- 50 g mladog luka
Priprema:
- Svinjski kare narežete na manje odreske debljine oko 1 centimetar.
- Od maslinova ulja, vina, pola količine suhih rajčica narezanih na sitno i začina napravite marinadu. Narezano meso prelijte i ostavite marinirati desetak minuta. Grill Majstor kobasice nije potrebno marinirati.
- Za to vrijeme mladi krumpir skuhajte u kori nekoliko minuta samo da omekša te ga narežite na polovice ili ploške debljine oko dva centimetra. Krumpir stavite zatim peći na zagrijani roštilj te narežite na sitno mladi luk.
- Kada je krumpir pečen s jedne strane okrenite ga te posipajte sa sušenim rajčicama i naribajte na njega sir. Stavite peći zatim i meso te Grill Majstor kobasice. Dok se peku možete malo prelijevati još s marinadom.
Poslužite krumpire posipane mladim lukom uz meso, kobasice i lisnatu salatu!