Špajza 26. svibnja 2020.

Marinirani ombolo, grill kobasice i mladi krumpir po receptu chefa Delića

foto: Screenshot/24sata
gastro postao gastro.24sata.hr
Chillanje&grillanje nastavljamo uz recept chefa Zorana Delića za marinirani ombolo i grill kobasice...

Osim odličnih vina, Istra je poznata i po svojim delicijama kao što je ombolo, a kako ga možete marinirati u začinjenom vinu i pripremiti provjerite u receptu Podravkinog chefa Zorana Delića. Osim njega, chef Delić pripremio je i Grill Majstor kobasice, a sve je to poslužio s dodatkom mladog krumpira zapečenog na roštilju i malo lisnate zelene salate.

Sastojci navedeni u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a kako ga pripremiti pogledajte u videu chefa Delića s detaljnim uputama, a po potrebi se poslužite i receptom. Dobar tek!

 

 

Sastojci za 4 osobe:

  • 300 g svinjskog karea bez kostiju (ombolo)
  • 4 komada Grill Majstor – Grofica – grill kobasica s finim začinima
  • 50 mL maslinovog ulja
  • 50 g sušenih rajčica
  • 100 mL bijelog vina
  • 1 žlica Vegete Natur grill classic
  • 1 žličica Vegete Maestro papar
  • sol
  • 400 g mladog krumpira
  • 50 g mladog istarskog sira
  • 50 g mladog luka

 

Možda vas zanima... Hrskavi prutići od palente idealan su prilog s grilla Špajza salata Možda vas zanima... Sezonske salate koje odlično idu uz specijalitete s grilla Recepti

 

Priprema:

  1. Svinjski kare narežete na manje odreske debljine oko 1 centimetar.
  2. Od maslinova ulja, vina, pola količine suhih rajčica narezanih na sitno i začina napravite marinadu. Narezano meso prelijte i ostavite marinirati desetak minuta. Grill Majstor kobasice nije potrebno marinirati.
  3. Za to vrijeme mladi krumpir skuhajte u kori nekoliko minuta samo da omekša te ga narežite na polovice ili ploške debljine oko dva centimetra. Krumpir stavite zatim peći na zagrijani roštilj te narežite na sitno mladi luk.
  4. Kada je krumpir pečen s jedne strane okrenite ga te posipajte sa sušenim rajčicama i naribajte na njega sir. Stavite peći zatim i meso te Grill Majstor kobasice. Dok se peku možete malo prelijevati još s marinadom.

Poslužite krumpire posipane mladim lukom uz meso, kobasice  i lisnatu salatu!

 

Možda vas zanima... Za ručak grilaj špek i pripremi mekane kruščiće Špajza

 

Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.