Recepti Salata 07. srpnja 2024.

Hladna salata s tjesteninom idealan je ljetni ručak

Salata
5 MIN
12 MIN
4
SREDNJE
salata od tjestenine
Hladna salata s tjesteninom i povrćem
foto: Monika Grabkowska/Unsplash
Ultimativni lagani ljetni specijalitet - hladna salata s tjesteninom oduševit će te i osvježiti

Hladna salata s tjesteninom i povrćem brz je, praktičan i ukusan obrok koji možeš ponijeti i na posao (ili plažu). Donosimo ti recept za odličnu hladnu salatu s tjesteninom i sezonskim povrćem koja će se sigurno pronaći na tvom tjednom ljetnom jelovniku.

Imaj na umu da povrće i začine možeš prilagoditi svojem ukusu i preferencijama.

salata, piletina Možda vas zanima... BAŠ ZA LJETO Brza hladna salata od piletine i povrća Recepti

Nekoliko korisnih savjeta za pripremu salate s tjesteninom...

  • Kuhaj tjesteninu malo duže od uobičajenog vremena (malo više od al dente).
  • Ostavi da se tjestenina potpuno ohladi prije nego što ju pomiješaš s ostalim sastojcima.
  • Sačuvaj nekoliko listića bosiljka (ili drugog začinskog bilja) za ukras.
  • Dobra je vijest da ovaj recept možeš napraviti i unaprijed!

Uživaj u aromama svježeg povrća i ukusne tjestenine, dobar tek!

 

Ne gasi ekran dok kuham

Hladna salata s tjesteninom i povrćem
5 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tjestenina 300 g
  • Cherry rajčice 2 šalica
  • Slanutak 1,50 šalica
  • Rikula 2 šalica
  • Krastavac 1 kom
  • Feta sir 1 šalica
  • Svježi bosiljak 1 šalica
  • Peršin 0,50 šalica
  • Pinjoli 0,25 šalica
  • Maslinovo ulje 60 ml
  • Sok od limuna 3 žlica
  • Senf 1 žličica
  • Češnjak 3 režanj
  • Origano 1 žličica
  • Sol 0,75 žličica
  • Crvena paprika 0,25 žličica
Postupak
  1. U velikom loncu zakuhaj vodu i posoli ju. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, ali pola minute ili minutu duže. 


  2. U međuvremenu napravi preljev. U maloj zdjelici dobro pomiješaj maslinovo ulje, limunov sok, senf, češnjak, origano, crvenu papriku u prahu i sol. Preljev će imati intenzivan okus, no odlično će se sljubiti s ostalim sastojcima.


  3. Procijedi tjesteninu, prelij ju s malo maslinovog ulja (da se ne slijepi), promiješaj i pusti da se ohladi do sobne temperature.


  4. Prebaci tjesteninu u veliku zdjelu s rajčicama, slanutkom, rikulom, krastavcima, feta sirom, nasjeckanim bosiljkom, nasjeckanim peršinom i tostiranim pinjolima.


  5. Dodaj preljev i dobro izmiješaj.


  6. Po želji začini salatu s više limuna, soli, papra i kapljicom maslinovog ulja i posluži.


Isprobaj i ove divne i osvježavajuće salate...

lubenica i feta Možda vas zanima... Ljetna salata od lubenice i kozjeg sira puna okusa Recepti Pesto Možda vas zanima... Kako napraviti savršen pesto od bosiljka Recepti panzanella Možda vas zanima... Jede nam se PANZANELLA, salata s kruhom i rajčicama Recepti salata, krastavci Možda vas zanima... Tako ukusna i jednostavna - salata od krastavaca Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.