Ukusno, lagano i osvježavajuće jelo koje će te osvojiti na prvi zalogaj, salata od lubenice i kozjeg sira savršena je za vruće ljetne dane kada želiš nešto lagano, ali hranjivo. I jednostavna je za pripremu. Uz dodatak nasjeckanih tostiranih lješnjaka i tankih kriški crvenog luka, svaka porcija salate bit će pravi užitak za nepce.
Za odličan proteinski dodatak, možeš u salatu "ubaciti" narezanu pečenu piletinu. Prelij sve osvježavajućim citrusnim vinaigretteom i dobit ćeš obrok koji će zadovoljiti sve tvoje gurmanske želje.
Napravi savršeni vinaigrette
Vinaigrette je jednostavan dresing, odnosno preljev za salatu koji se najčešće sastoji od dvije komponente – masnoće (najčešće maslinova ulja) te kiseline (octa ili soka od citrusa). O tebi i sastojcima salate ovisi kakav vinaigrette želiš – kiseliji ili manje kiseo. Za klasični vinaigrette najčešće se koristi omjer 3:1 (3 dijela ulja i 1 dio soka od citrusa).
Nasjeckani tostirani lješnjaci će ovoj salati dati posebnu hrskavost i aroma. Tostiraj ih u maloj suhoj tavi na srednje niskoj vatri, stalno miješajući, dok ne zamirišu i lagano porumene, 2 do 4 minute. Potom im oguli smeđu kožicu i nasjeckaj ih.
Isprobaj još recepata s lubenicom!