Recepti 22. kolovoza 2017.

Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja

puding od lubenice
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Gelo di melone, specijalitet koji stiže iz Sicilije, oduševit će svakog ljubitelja kraljice ljeta – lubenice.

Lagani puding od osvježavajućeg ljetnog voća talijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

 

lubenice.jpg Možda vas zanima... Kraljica osvježenja - lubenica None

 

Potrebno vam je tek nekoliko ključnih namirnica, a ukrašavanje u potpunosti ovisi o vama. Tučeno slatko vrhnje, pistacija i čokolada koju ste sastrugali pomoću gulilice za krumpir bit će efektna dekoracija i izvrsno će se složiti s okusima aromatičnog pudinga od lubenice.

Svakako se zaigrajte s okusima koje sami volite i pripremite talijansku deliciju s vlastitim potpisom

 

Campari lubenica Možda vas zanima... Osvježavajuć ljetni hit: Campari lubenica Recepti Lubenica Možda vas zanima... Stiže lubenica i sprema vam ledeno iznenađenje None

 

Sastojci:

  • 6 šalica lubenice
  • ¼ šalice gustina
  • ½ šećera
  • 1 žličica anisa
  • 2 žličice limunovog soka
  • 1/3 šalice slatkog vrhnja
  • Pistacija
  • Čokolada

Postupak pripreme:

  1. Blendajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, a zatim protisnite kroz cijedilo i stavite u tavu.
  2. Odvojite dvije žlice soka od lubenice i pomiješajte s gustinom.
  3. Dio lubenice koji ste stavili u tavu kuhajte sa šećerom i anisom dok se ne pojave mjehurići, cijelo vrijeme mješajući dok se šećer ne otopi.
  4. Kad se pojave mjehurići, dodajte mješavinu s gustinom pa smanjite vatru i povremeno promiješajte.
  5. Na kraju dodajte limunov sok.
  6. Cijelu smjesu prebacite u čaše ili šalice u kojima ćete poslužiti puding i ohladite.
  7. Prije serviranja istucite slatko vrhnje s malo šećera i poslužite s pudingom uz mrvice čokolade i pistacija.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.