gastro postao
Gelo di melone, specijalitet koji stiže iz Sicilije, oduševit će svakog ljubitelja kraljice ljeta – lubenice.
Lagani puding od osvježavajućeg ljetnog voća talijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.
Potrebno vam je tek nekoliko ključnih namirnica, a ukrašavanje u potpunosti ovisi o vama. Tučeno slatko vrhnje, pistacija i čokolada koju ste sastrugali pomoću gulilice za krumpir bit će efektna dekoracija i izvrsno će se složiti s okusima aromatičnog pudinga od lubenice.
Svakako se zaigrajte s okusima koje sami volite i pripremite talijansku deliciju s vlastitim potpisom.
Sastojci:
- 6 šalica lubenice
- ¼ šalice gustina
- ½ šećera
- 1 žličica anisa
- 2 žličice limunovog soka
- 1/3 šalice slatkog vrhnja
- Pistacija
- Čokolada
Postupak pripreme:
- Blendajte lubenicu dok se ne pretvori u pire, a zatim protisnite kroz cijedilo i stavite u tavu.
- Odvojite dvije žlice soka od lubenice i pomiješajte s gustinom.
- Dio lubenice koji ste stavili u tavu kuhajte sa šećerom i anisom dok se ne pojave mjehurići, cijelo vrijeme mješajući dok se šećer ne otopi.
- Kad se pojave mjehurići, dodajte mješavinu s gustinom pa smanjite vatru i povremeno promiješajte.
- Na kraju dodajte limunov sok.
- Cijelu smjesu prebacite u čaše ili šalice u kojima ćete poslužiti puding i ohladite.
- Prije serviranja istucite slatko vrhnje s malo šećera i poslužite s pudingom uz mrvice čokolade i pistacija.
Dobar tek!