Špajza 24. lipnja 2018.

Neobični i zanimljivi recepti s lubenicom

sorbet od lubenice
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ništa ne podsjeća na ljeto kao lubenica, a u nedostatku kreative pronašli smo neke nove zanimljive recepte za jela s lubenicama.

Ako želite uživati u lubenici još i više, donosimo vam nekoliko jednostavnih i brzih recepata koji će vam otkriti lubenicu u novom ruhu i novim okusima.

Hladan i osvježavajuć, ovaj napitak idealan je za vruće ljetne dane. Bolji čak i od sladoleda!

 

Možda vas zanima... Sirup od lubenice - slatko ljetno osvježenje Recepti

 

Poslije roštilja s društvom poslužite im ovo ukusno i oku privlačno piće- ravno iz lubenice. Prednost je što ovo nije samo alkoholno piće, nego i bogati voćni desert. Uštedite vrijeme i novac ovom slatkom kombinacijom.

 

 

Možda vas zanima... Pravo ljetno osvježenje: Pijana lubenica Recepti

 

 

Gelo di melone, specijalitet koji stiže iz Sicilije, oduševit će svakog ljubitelja kraljice ljeta – lubenice. Lagani puding od osvježavajućeg ljetnog voća talijanski je specijalitet koji bez puno muke možete pripremiti kod kuće.

 

 

puding od lubenice Možda vas zanima... Puding od lubenice - talijanski specijalitet koji osvaja Recepti

 

 

Ljeto je doba jednostavnih zalogaja i osvježavajućeg voća. Spojite lubenicu i mentu pa uživajte u ledenom desertu od samo dva sastojka.

 

 

Možda vas zanima... Najslađi ljetni sladoled od samo dva sastojka Recepti

 

 

Sigurni smo da ste se već susreli sa jello shot – poslasticama koje je vrlo zabavno pripremati, a još zabavnije jesti. Jedini problem je njihova veličina – uvijek su premali! Postoji rješenje! Jello shot – kriške lubenice odlična su ideja za vruće ljetne morske večeri.


 

Jello shot Možda vas zanima... Jello shot: Novo lice lubenice None

 

 

Kombinacija lubenice, mente, soka od jabuke i krastavca sve je samo ne obična, a kakvog je tek neopisivo dobrog okusa ne trebamo ni govoriti. Pripremite sirup za hladni napitak koji u hladnjaku može stajati i do tjedan dana. 

 

 

limunada od lubenice Možda vas zanima... Neobična limunada od lubenice None

 

 

Kombinacija slatke lubenice i slanog feta sira čine neodoljiv ljetni spoj. Lubenica i feta nisu bez razloga savršen ljetni par. Spajajte ih u salatama, nabodite ih na ražnjiće i začinite mediteranskim začinima. Njihovi se okusi nadopunjuju, a uz dodatak bosiljka, aceta balsamica i rukole tvore idealni ljetni obrok.

 

 

lubenica i feta Možda vas zanima... Nećete vjerovati koliko je ukusna kombinacija lubenice i feta sira! None

 

Ledeni desert moguće je pripremiti od samo jednog sastojka i to pravog ljetnog voća – lubenice. Jednostavnije ne može. Pripremite lagan ljetni desert koristeći samo lubenicu. Lubenica je puna vode i slatka je sama po sebi stoga voda i šećer u ovoj kombinaciji nisu potrebni.

 

 

sorbet od lubenice Možda vas zanima... Ljetni sorbet od samo jednog sastojka None

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.