Lubenica i feta sir tvore jedinstvenu osvježavajuću kombinaciju – naročito ljeti. Naravno, možeš sve sastojke iz ovog recept za ražnjiće od lubenice i feta sira pomiješati u velikoj zdjeli za salatu, ali ražnjići ostavljaju još bolji dojam, naročito priređuješ li zabavu.
Zabavit ćeš se i redanjem sastojaka na štapiće, i ne sumnjamo da će se pritom i poneka kockica lubenice ili feta sira nekim čudom stvoriti u tvojim ustima. Kad ražnjiće od lubenice i feta sira postaviš na pladanj, prošaraj ih s malo aceta balsamica, koji će im dati još bolji okus.
Ako ti je luk "sumnjiv" u ovoj kombinaciji, umjesto njega možeš priču dodatno zasladiti jagodama. (Ali prvo probaj verziju s lukom, vjerujemo da će ti se dopasti!) I nemoj se zaigrati pri rezanju kockica feta sira – bolje nareži malo veće kocke da se sir ne mrvi pri nabadanju na štapić. Lubenica s tim nema problema.
Ražnjići od lubenice i feta sira
Sastojci:
- 1 srednje velika lubenica, narezana na kockice
- 350 g feta sira, narezanog na kockice
- 1 svežanj svježih listova bosiljka
- 1/2 glavice luka, narezanog na kolutove
- 1 svježi krastavac, narezan na kolutove
- aceto balsamico (za preljev)
Postupak:
- Na štapiće za ražnjiće redom nabadaj kockicu lubenice, listić bosiljka, kockicu feta sira, kolut svježeg krastavca i luk.
- Ražnjiće položi na tanjur za posluživanje i prelij s malo aceta balsamica.
Ako voliš lubenicu isprobaj i ove recepte...