Recepti 14. srpnja 2023.

Ražnjići od lubenice i feta sira, sjajna alternativa salati

Ražnjići od lubenice i feta sira
Ražnjići od lubenice i feta sira foto: Instagram @noshingwiththenolands
gastro postao gastro.24sata.hr
Salata uz glavno jelo uobičajena je i očekivana, ali ražnjiće nitko ne očekuje. Iznenadi goste i posluži im ražnjiće od lubenice i feta sira, tu jedinstvenu kombinaciju sočne lubenice i sla(s)nog feta sira

Lubenica i feta sir tvore jedinstvenu osvježavajuću kombinaciju – naročito ljeti. Naravno, možeš sve sastojke iz ovog recept za ražnjiće od lubenice i feta sira pomiješati u velikoj zdjeli za salatu, ali ražnjići ostavljaju još bolji dojam, naročito priređuješ li zabavu.

Zabavit ćeš se i redanjem sastojaka na štapiće, i ne sumnjamo da će se pritom i poneka kockica lubenice ili feta sira nekim čudom stvoriti u tvojim ustima. Kad ražnjiće od lubenice i feta sira postaviš na pladanj, prošaraj ih s malo aceta balsamica, koji će im dati još bolji okus.

 

Možda vas zanima... Lubenica s grilla - baza slatkih i slanih jela Špajza

 

Ako ti je luk "sumnjiv" u ovoj kombinaciji, umjesto njega možeš priču dodatno zasladiti jagodama. (Ali prvo probaj verziju s lukom, vjerujemo da će ti se dopasti!) I nemoj se zaigrati pri rezanju kockica feta sira – bolje nareži malo veće kocke da se sir ne mrvi pri nabadanju na štapić. Lubenica s tim nema problema.

 | Author: Any Lane/Pexels Lubenica foto: Any Lane/Pexels

Ražnjići od lubenice i feta sira

Sastojci:

  • 1 srednje velika lubenica, narezana na kockice
  • 350 g feta sira, narezanog na kockice
  • 1 svežanj svježih listova bosiljka
  • 1/2 glavice luka, narezanog na kolutove
  • 1 svježi krastavac, narezan na kolutove
  • aceto balsamico (za preljev)

 

Lubenica Možda vas zanima... Znaš li kako odabrati sočnu lubenicu? Špajza

 

Postupak:

  1. Na štapiće za ražnjiće redom nabadaj kockicu lubenice, listić bosiljka, kockicu feta sira, kolut svježeg krastavca i luk.
  2. Ražnjiće položi na tanjur za posluživanje i prelij s malo aceta balsamica.

 | Author: Anh Đặng/Pexels Lubenica - savršeno ljetno osvježenje - sama ili u kombinaciji s drugim namirnicama foto: Anh Đặng/Pexels

Ako voliš lubenicu isprobaj i ove recepte...

 

Možda vas zanima... Sočnu lubenicu pripremi kao salatu, napitak ili ju grilaj Špajza Možda vas zanima... Ovaj 'pijani' napitak od lubenice rashlađivat će te cijelo ljeto Recepti Piña colada s lubenicom Možda vas zanima... Piña colada s lubenicom, nova verzija klasike Recepti 'Pizza' od lubenice Možda vas zanima... Najzabavniji načini kako jesti lubenicu Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.