Ljeto imaj taš šarm i nepodnošljivu lakoću postojanja koju obožavamo. Nema više teške odjeće, ni teške hrane. Važno je uživati i pripremiti "nešto na brzaka".
Ovaj pristup kuhanju omogućava sezonskim sastojcima da zablistaju. Paprike, rajčice, krastavci, trešnje, breskve, marelice, bobičasto voće... definitivne su zvijezde sezone. Neke od tih zvijezda odlučili smo iskoristiti u ovom osvježavajućem zalogaju i tako je nastala ova salata od krastavaca.
Salata od krastavaca savršena je uz roštilj, kao prilog uz piletinu, ribu ili rižu. Možeš je pripremiti unaprijed, a za nju su ti potrebna samo 4 sastojka (plus sol). Jednostavan preljev od kiselog vrhnja i limunova soka daje jelu puno okusa i savršeno se slaže s hrskavim krastavcima.
Chili crisp za pikantan okus
Za ovaj recept ključni je sastojak chili crisp ili u prijevodu hrskavi chili. Riječ je o pikantnom začinu kineskog podrijetla koji ćeš pripremiti jednostavno tako da pomiješaš biljno ulje, chili pahuljice i češnjak.
Tips & tricks Ine Garten
Za najbolju salatu od krastavaca, poslušaj savjet kraljice Ine Garten. Ona predlaže soljenje i cijeđenje narezanih krastavaca prije miješanja s preljevom. To izvlači vodu iz krastavaca te sprječava da preljev postane vodenast. Također, krastavci će biti blago slani i ukusniji.
Ako planiraš poslužiti salatu odmah, preskoči korak sa soljenjem i dodaj sol po ukusu u preljev. Ova metoda je posebno korisna ako pripremaš salatu unaprijed. Smanjuje vodenastost, pa možeš poslužiti hrskavu, kremastu salatu sljedeći dan.
Ako se na dnu posude skupi voda, jednostavno je ocijedi i promiješaj. Pripremaš li veliku količinu salate za roštilj, preporučujemo blažu verziju, jer ne vole svi ljuto.
Ljeto se super slaže i s ovim salatama!