Ako želiš slani doručak koji ne uključuje avokado ili jaja, ovaj tost s krastavcem i ricottom je baš ono što tražiš. Gastro bonus je to što se kremasta ricotta i svježi, hrskavi krastavci savršeno sljubljuju, a kad im se dodaju korica limuna i zdrobljena crvena paprike, jutarnje razbuđivanje je zagarantirano. K tome, proteini iz ricotte i vlakna iz kruha pomoći će ti da ostaneš sit cijelo jutro.
Krastavce tanko nareži
Tanko nareži krastavce jer će brže upiti marinadu od limuna i začina, a ostat će nježni i hrskavi. Umjesto kriški, možeš ih rezati na duge trake ili nasjeckati na komadiće. Također, možeš pripremiti neke sastojke unaprijed kako bi uštedio vrijeme.
Nareži krastavac i čuvaj ga u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 5 dana. Nasjeckaj začinsko bilje, pomiješaj ga s uljem i čuvaj u hladnjaku do tjedan dana. Kada poželiš pripremiti ovaj doručak, samo pomiješaj krastavce sa začinskim biljem i nastavi prema receptu.
Savršen zdravi spoj
Ako nemaš ricottu, možeš je zamijeniti kozjim sirom, fetom ili svježim sirom. Međutim, s obzirom na to da su ti sirevi slaniji, smanji količinu soli u receptu.
Krastavci sadrže 95% vode, što ih čini odličnim za hidrataciju. Nutrijenti i antioksidansi u krastavcima podržavaju zdravu kožu i mogu štititi od raka i dijabetesa.
Ricotta, kao i drugi sirevi, osigurava kalcij i proteine. Riječ je o siru s niskim udjelom natrija, pa dodavanje malo soli ovom tostu neće premašiti tvoj dnevni unos.
Imamo najbolji recept u kojem kruh od cjelovitog zrna također osigurava biljne proteine, što će, u kombinaciji s vlaknima, pomoći da dulje ostanemo siti. I zadovoljni!
Isprobaj i ove recepte za slasni tost!