Iskoristi sezonsko povrće za pripremu ukusnog ručka! Posluži tjesteninu s gomilom povrća koja će te oduševiti. I da, recept je osmislio slavni Jamie Oliver!
Budući da je sezona patlidžana, tikvica i paprika u punom jeku, donosimo ti receptza tjesteninu s gomilompovrća koji potpisuje popularni britanski chef Jamie Oliver. Osnova je umak od rajčice, a različito povrće umaku daje zanimljiv okus i aromu.
Dobra je stvar što se u ovom receptu zaista možeš poigrati s izborom povrća i iskoristiti ono koje ti danima stoji u hladnjaku. Po želji, tjesteninu možeš obilno posuti sirom te ju zapeći u pećnici, oko 25 minuta ili dok ne porumeni.
Priprema ovog jela uistinu je jednostavna, a najviše vremena će ti oduzeti sjeckanje povrća (ali isplati se, garantiramo!). Uživaj!
Tjestenina s povrćem,
foto: Shutterstock
Ne gasi ekran dok kuham
Tjestenina s povrćem - recept by Jamie Oliver
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Luk
175
g
Poriluk
175
g
Patlidžan
200
g
Tikvice
200
g
Paprika
100
g
Umak od rajčice
500
ml
Parmezan
85
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Povrće očisti, oguli i nasjeckaj na kockice.
U srednje veliku tavu dodaj maslinovo ulje, zatim luk i poriluk te ga kuhaj 15 minuta ili dok ne omekša, povremeno miješajući.
Dodaj preostalo povrće narezano na kockice i nastavi ga pirjati 15 minuta ili dok ne omekša.
Skuhaj tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom, da bude al dente, prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedi. Sačuvaj vodu od kuhanja tjestenine.
U umak s povrćem dodaj umak od rajčice i pusti da zavrije. Možeš umak usitniti u blenderu, ali i ne moraš.