Mekana rebarca u marinadi od meda i češnjaka

Shutterstock
Ako ih do sada nisi probala, ne znaš što propuštaš....
Vidi originalni članak

Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada ona dolaze s grilla. Ovaj recept, osim na roštilju, pripremiti možeš i u pećnici, a rezultat će bit jednako sočan i sladak!

Kao dodatak uz njih posluži i malo mrkvice te krumpira, a sve upotpuni sezonskom salatom te čašom omiljenog piva. Ne može bolje! 

 

kućni grill Savršenstvo: Slatka i sočna BBQ rebrica bez kostiju!

Rebarca u marinadi

Sastojci:

  • 1 žlica soli
  • 1 žlica papra
  • 1 žlica paprike
  • 1 žlica čilija u prahu
  • 1 kg svinjskih rebrica
  • 350 g meda
  • 120 mL soja umaka
  • 5 režnjeva češnjaka
  • luk, mrkva, krumpir po želji
  • sezam

Priprema:

  1. Izreži rebrica na komade veličine posluživanja; stavi ih u veliku plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Kombiniraj sve preostale sastojke u jednoj zdjelici i prelij polovicu dobivene marinade preko rebrica.
  2. Zatvori vrećicu i dobro promućkaj rebrica kako bi bila obložena marinadom sa svih strana. Ostavi vrećicu u hladnjaku, na nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno promućkaj.
  3. Kasnije istog dana ili drugi dan prije pripreme marinadu ocijedi iz vrećice a rebra stavi u namašćenu plitku tepsiju. Poklopi ih alu folijom i peci sat vremena na 180 stupnjeva.
  4. Ostatak marinade sada prelij preko rebra i dodaj u tepsiju očišćeni luk, mrkvu i krumpir po želji. Posipaj rebrica sezamom. Peci otkriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Posluži toplo!

 

Chill&Grill 2021 U istočnim se krajevima najčešće grilla - svinjetina! za mesoljupce Svinjetina pirjana u pivu - ručak za prave mesoljupce

 

Posjeti Gastro.hr