Špajza 10. travnja 2019.

Savršenstvo: Slatka i sočna BBQ rebrica bez kostiju!

foto: Tefal
gastro postao gastro.24sata.hr
Bliži se sezona roštiljanja, ali nismo svi te sreće da imamo kuću s dvorištem ili vrtom... Zato vam predstavljamo savršena rebrica ispečena na - kućnom grillu!

Slatka i sočna BBQ rebarca bez kostiju

Broj osoba 4
Vrijeme pripreme 15 min
Vrijeme kuhanja 15 min
Vrijeme mirovanja 30 min

Sastojci:

  • 1 lungić, približno 500 g
  • 2 žličice (10 ml) chili praha i gorušice u prahu
  • 1 žličica (5 ml) luka u prahu i češnjaka u prahu
  • 3/4 žličice (4 ml) soli i papra
  • 1/4 šalice (50 ml) dimljenog barbecue umaka
  • 1/4 šalice (50 ml) marmelade od marelica, otopljene
  • 1 žlica (15 ml) žutog senfa


Priprema:

  1. Uzdužno zarežite lungić, ali ne do kraja, kako biste ga otvorili kao knjigu. Istucite meso na jednaku debljinu.
  2. Zarežite meso, režući do pola, u intervalima od 2,5 cm kako bi meso ličilo na pločicu rebarca.
  3. Pomiješajte chili prah s prahom gorušice, lukom u prahu, češnjakom u prahu, solju i paprom.
  4. Utrljajte mješavinu začina jednoliko po svinjetini.
  5. Ostavite da odstoji 30 minuta.
  6. Za to vrijeme pomiješajte barbecue umak s marmeladom i senfom dok smjesa ne postane glatka.
  7. Kuhajte je u mikrovalnoj pećnici, na visokoj temperaturi, 60 sekundi ili dok ne bude dovoljno toplo.
  8. Izmjerite 2 žlice (30 ml) umaka i premažite svinjetinu; ostatak umaka sačuvajte.
  9. Odaberite program „Kobasice/svinjetina/janjetina” i pritisnite „OK”.
  10. Lagano namastite posude za kuhanje s pomoću spreja za kuhanje.
  11. Kad ljubičasto svjetlo indikatora prestane treperiti, stavite meso na grill i poklopite.
  12. Pecite dok svjetlo indikatora ne promijeni svoju boju u crvenu. Uklonite svinjetinu s grilla i prekrijte folijom; ostavite da odstoji 5 minuta. Narežite meso na urezanim dijelovima kako biste ga razdijelili u „rebarca”.
  13. Poslužite s preostalim umakom sa strane.


Savjeti: Upotrijebite bat ili malenu tavu s debelim dnom za tučenje mesa. Poslužite sa zelenom salatom, batatima narezanima na štapiće pečenima u pećnici i zelenim mahunama za hranjivi BBQ jelovnik u kojemu možete uživati bilo kad tijekom cijele godine. Mješavina za premazivanje mesa je malo pikantna pa smanjite količinu chili praha na 1 žličicu (5 ml) za blaža „rebarca”.

 | Author: Tefal foto: Tefal

Za ova savršena rebrica koristili smo TEFAL OPTIGRILL + XL GC722. OptiGrill + XL je ultimativna inovacija za savršene rezultate pečenja s automatskim senzorom i indikatorom razine pečenja. Omogućen je i ručni način rada koji sadrži četiri razine temperature za beskrajne mogućnosti kuhanja, 3 nova programa i 800 cm2 površine za kuhanje za 6 do 8 osoba. Poboljšan je s automatskim senzorom OptiGrill + XL koji automatski detektira broj namirnica na površini za pečenje i procjenjuje njihovu debljinu kako bi se temperatura automatski podesila, a uz to i vrijeme pečenja koje donosi savršene rezultate.

Svjetlosni i zvučni indikatori omogućavaju izravno praćenje procesa pečenja i pružaju visoku preciznost pripreme mesa, upravo onako kako vam se sviđa: slabije, srednje ili jače pečeno. Uz to tu je i ručni način rada s četiri postavke temperature. Tefal OptiGrill+ XL moguće je naći u crnoj ili inox izvedbi.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.