gastro postao
Ako ih do sada nisi probala, ne znaš što propuštaš....
Za mnoge su upravo rebrica jedan od omiljenih dijelova svinjetine, pogotovo kada ona dolaze s grilla. Ovaj recept, osim na roštilju, pripremiti možeš i u pećnici, a rezultat će bit jednako sočan i sladak!
Kao dodatak uz njih posluži i malo mrkvice te krumpira, a sve upotpuni sezonskom salatom te čašom omiljenog piva. Ne može bolje!
Rebarca u marinadi
Sastojci:
- 1 žlica soli
- 1 žlica papra
- 1 žlica paprike
- 1 žlica čilija u prahu
- 1 kg svinjskih rebrica
- 350 g meda
- 120 mL soja umaka
- 5 režnjeva češnjaka
- luk, mrkva, krumpir po želji
- sezam
Priprema:
- Izreži rebrica na komade veličine posluživanja; stavi ih u veliku plastičnu vrećicu s patentnim zatvaračem. Kombiniraj sve preostale sastojke u jednoj zdjelici i prelij polovicu dobivene marinade preko rebrica.
- Zatvori vrećicu i dobro promućkaj rebrica kako bi bila obložena marinadom sa svih strana. Ostavi vrećicu u hladnjaku, na nekoliko sati ili najbolje preko noći. Povremeno promućkaj.
- Kasnije istog dana ili drugi dan prije pripreme marinadu ocijedi iz vrećice a rebra stavi u namašćenu plitku tepsiju. Poklopi ih alu folijom i peci sat vremena na 180 stupnjeva.
- Ostatak marinade sada prelij preko rebra i dodaj u tepsiju očišćeni luk, mrkvu i krumpir po želji. Posipaj rebrica sezamom. Peci otkriveno, još 30 do 45 minuta ili dok meso ne omekša. Posluži toplo!