Musaku s ovim sastojkom - još niste probali!

Thinkstock
Jelo koje obožavamo u svim njegovim kombinacijama ima i sasvim novi zaokret - u morske dubine! Dame i gospodo, isprobajte musaku s - tunjevinom!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 403

Imamo pet najboljih recepata za musake

Potrebno vam je

  • 250 g tune
  • 600 g krumpira
  • 1 žlica suncokretova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 dl kiselog vrhnja
  • 2 jaja

Okusi koje volimo Grčki specijalitet: Kremasta povrtna musaka

Priprema

  1. Očišćene krumpire izrežite na ploške, napola ih prokuhajte u vodi pa ocijedite i posolite. Posudu namažite s malo ulja.
  2. Slažite red krumpira pa red mrvljene tunjevine tako da svaki posolite i popaprite. Ponovite postupak tako da završite slojem krumpira. Zalijte kiselim vrhnjem u koje ste umutili jaja. Pecite oko 40 minuta na 180°c.

jelo ljeta! Nema dalje: Musaka od tikvica i patlidžana

Uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr