Najjednostavnija verzija panna cotte s jagodama

Shutterstock ; Panna cotta s jagodama
Od izvanredne slastice dijeli te malo strpljenja i kratka lista sastojaka...
Vidi originalni članak

Osim sastojaka iz svakog hladnjaka ili smočnice, poput mlijeka, šećera i slatkog vrhnja, za pripremu sezonskog izdanja panna cotte trebat će ti mirisne, domaće jagode i jedan štapić vanilije. 

Priprema će ti oduzeti 15-ak minuta, ali imaj na umu da se panna cotta treba dobro ohladiti i stisnuti. Predlažemo da je napraviš ujutro, ako je planiraš servirati poslijepodne - ili večer ranije ako će poslužiti kao slatki završetak ručka. 

 

Cheesecake rolada Rolada od jagoda i krem sira gotova je za tren

 

Sastojci za panna cottu:

Sastojci za nadjev od jagoda:

  • 400 g jagoda
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 50 g šećera

Priprema:

  1. Želatinu namoči u malo hladne vode i pusti da odstoji otprilike pet minuta.
  2. Za to vrijeme zagrij vrhnje i mlijeko sa šećerom i sjemenkama vanilije i štapićem. Treba se dobro zagrijati, ali ne i proključati.
  3. Makni s vatre pa umiješaj omekšanu želatinu. Ne zaboravi izvaditi štapić vanilije.
  4. Dobro promiješaj i ostavi da stoji 20-ak minuta na sobnoj temperaturi.
  5. Prelij u šest posudica i stavi u hladnjak na barem četiri sata.
  6. Prije serviranja jagode operi, nareži na četvrtine i stavi na vatru sa šećerom i žličicom kukuruznog škroba. Možeš naribati i malo limunove korice. Kuhaj pet minuta, uz povremeno miješanje pa pusti da se ohladi.

Panna cottu posluži dobro ohlađenu, uz žlicu nadjeva od jagoda.

ZA LJUBITELJE JAGODA:

 

zasladi se Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert sezonski klasik Ledeni vjetar s jagodama pravi je slatki spektakl! slatki zalogaj Muffini od jagoda - divan sezonski doručak ili desert u sezoni Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika

 

Posjeti Gastro.hr