Najslasnija kombinacija pečenih tikvica i pizze

SHUTTERSTOCK Snack s tikvicama
Tijesto za pizzu možeš bez problema zamijeniti tikvicama
Vidi originalni članak

Sezona tikvica uskoro počinje pa se podrazumijeva i apsolutna poplava recepata. Jedan od naših favorita je kombinacija pečenih tikvica i nadjeva za pizzu, koji služi kao brzinski ručak "s nogu", ali i snack za obiteljska druženja. 

Naravno, tikvice možeš nadjenuti različitim vrstama sira i salamama, baš kao i cherry rajčicama, bosiljkom, rikulom ili pak tunom. 

 

Tips & Tricks Sezona tikvica: Kako odabrati najukusnije i najkvalitetnije?

 

Sastojci:

  • 3 velike tikvice
  • 60 ml umaka od rajčice
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 50 g tanko narezane trajne kobasice
  • Maslinovo ulje
  • Origano

Priprema:

  1. Nareži tikvice na kolutove debljine 7-8 mm.
  2. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  3. Rasporedi tikvice po limu pa ih premaži tankim slojem maslinovog ulja. Peci ih pet minuta kako bi malo omekšale.
  4. Premaži ih slojem umaka od rajčice pomiješanog s origanom, nadjeni mozzarellom i trajnom kobasicom.
  5. Peci ih 10-ak minuta, sve dok u potpunosti ne omekšaju i sir se ne otopi. Dobar tek!

ISPROBAJ I OVE RECEPTE S TIKVICAMA:

 

Tikvice na meniju! Isprobaj dvije neodoljive verzije punjenih tikvica tips & tricks ŠPAGETI OD TIKVICA: Kako ih pripremiti? La Vie Shobaine Zobena kaša s tikvicom i poširanim jajima Bolje od klasičnih Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati!

 

 

Posjeti Gastro.hr