Njoki s pestom od bosiljka gotovi u samo 15 minuta!

Karolina Grabowska/Pexels Njoki s pestom od bosiljka
Brz i jednostavan ručak gotov je u manje od pola sata, ne zahtijeva previše truda oko pripreme, a na stol donosi najfinije sezonske okuse
Vidi originalni članak

Ono što posebno volimo kod ovog jela jest činjenica da se priprema nevjerojatno brzo, a ostaci od ručka lako mogu postati sutrašnji gablec na poslu.

 

neodoljive arome Pesto - jedan od najboljih umaka na svijetu

 

Koristite li kupovne njoke, za pripremu i kuhanje trebat će ti i manje od pola sata, a umjesto njoka možeš iskoristiti i neku drugu vrstu tjestenine. Također, svakako koristi svježe začinsko bilje koje u teglicama možeš kupiti u svakoj većoj trgovini ili na tržnici.

Njoki s pestom od bosiljka

Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 100 g svježeg bosiljka
  • 150 g pinjola
  • kadulja
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 0.50 dl prošeka
  • maslac
  • parmezan
  • 50 g ovčjeg sira

 

Aromatični miks Još finiji tanjuri: Pesto, tu ti je mjesto!


Postupak:

  1. U kamenom mužaru s kamenim tučkom ili u blenderu dobro poveži 100 g svježeg bosiljka, pinjole, 2-3 lista divlje kadulje, 2 režnja češnjaka, 50 g naribanog ovčjeg ili nekog drugog sira po želji, tome dodaj maslinovog ulja i 0,5 dl prošeka.
  2. Sve dobro izmiješaj da se dobije jednolična pasta.
  3. Skuhane i na maslacu prepržene njoke stavi u posudu, pomiješaj ih s pestom i pospi naribanim parmezanom.
  4. Posluži toplo.

 

prilog bez konkurencije Nisu od krumpira, nego od griza - fini rimski njoki Pregacha Njoki od ricotte u umaku od slanine i tikvica Naši favoriti 12 najboljih recepata za njoke od kojih rastu zazubice mali vodič Kako napraviti savršen pesto od bosiljka? Brzo i jednostavno Brzi ručak: Mašnice s finim pestom od oraha

 

Posjeti Gastro.hr