Recepti 43201 prikaza 16. rujna 2019.

U zamrzivaču uvijek trebate imati zalihu rimskih njoka!

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Recepti s njokima od griza vraćaju u doba Rimskog carstva. Kao i tada i danas su vrlo popularno jelo u Italiji...

Jednostavni sastojci do danas su ostali nepromijenjeni; glavni sastojak za rimske njoke nije krumpir već griz. 

Nakon što ih skuhaš, dio slobodno odvoji, ohladi pa zapakiraj u vrećice i zamrzni. 

 

 

Knedle od grisa Možda vas zanima... Što je juha bez griz knedli - recept koji valja spremiti Recepti

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 250 g griza
  • 1 l mlijeka
  • 100 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 100 g naribanog parmezana
  • 40 g tvrdog sira
  • sol
  • prstohvat muškatnog oraščića

Priprema:

  1. U lonac staviti mlijeko, maslac, sol i prstohvat muškatnog oraščića.
  2. Kada mlijeko zakuha miješajući pjenjačom dodavati griz. Kuhati dok se ne zgusne. Ukloniti s vatre i miješajući drvenom kuhačom umiješati žutanjke. Zatim dodati ribani parmezan i dobro promiješati.
  3. Polovicu smjese rasporediti na masni papir i pažljivo rukama prethodno umočenim u hladnu vodu oblikovati »štrucu«. Isto ponoviti i s drugom polovicom. Pladanj sa »štrucama« staviti na 20 minuta u hladnjak.
  4. Kada se smjesa ohladi nožem rezati kolutove debljine oko 1 centimetra. Kolutove rasporediti po pladnju obloženom masnim papirom, namazati s otopljenim maslacem  i posuti ribanim sirom.
  5. Peći 20 do 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva. Nakon isteka vremena uključiti opciju grill i pazeći da ne zagore peći još nekoliko minuta. Njoke poslužiti tople.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.