Rimski njoki savršen su prilog uz brojna jela, a pripremaju se u tren oka! Donosimo ti jednostavan recept za rimske njoke koji će se nakon isprobavanja, sigurno naći na tvom tjednom jelovniku...
Recepti s njokima od griza vraćaju u doba Rimskog carstva. Kao i tada, rimski njoki su i danas vrlo popularno jelo u Italiji. Jednostavni sastojci za njoke od griza do danas su ostali nepromijenjeni; glavni sastojak za rimske njoke nije krumpir već griz.
Rimske njoke možeš i zamrznuti
Rimski njoki izuzetno su praktični. Nakon što ih skuhaš, dio slobodno odvoji, ohladi pa zapakiraj u vrećice i zamrzni. Jedno je sigurno, u zamrzivaču uvijek trebaš imati zalihu rimskih njoka!
Rimske njoke možeš poslužiti s omiljenim pečenjem, s kremastim umakom ili pak s povrćem. Opcija je zaista mnogo, a na tebi je da odabereš omiljenu kombinaciju i pripremiš kraljevski prilog!
Isprobaj i ove recepte za odlične priloge....