Neodoljiv klasik - palačinke s cimetom i šećerom

Natalie Bond/Pexels Palačinke s cimetom i šećerom - neodoljiva klasika
Danas je Svjetski dan palačinki - odličan povod da pripremiš ove divne palačinke s cimetom i šećerom
Vidi originalni članak

Danas je definitivno jedan od najslađih dana u godini! Osim što se davimo u krafnama, fritulama, kroštulama i drugim pokladnim slasticama, danas slobodno navali i na palačinke, jer imaš dozvolu uživati u njima u neograničenoj količini. Naime, danas je Svjetski dan palačinki, što je izvrstan povod da pripremiš ovu neodoljivu brzu slasticu.

A ako tražiš recept za najfinije i najbrže palačinke i jednostavno punjenje, onda su ove palačinke s cimetom i šećerom svakako vrijedne tvojeg vremena! Pa eto, smuti ih na brzinu, još brže ispeci i posluži s ovim nadjevom kojem mnogi neće moći odoljeti.

 

za hladna jutra... Moraš isprobati ove predobre zimske palačinke!

 

Palačinke s cimetom i šećerom

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 20 g mljevenog cimeta
  • 100 g običnog brašna
  • 2 jaja
  • 300 ml  mlijeka
  • 15 ml ulja 

 

za slatke nedjelje Ovaj recept za američke palačinke nas je oduševio!

 

Postupak:

  1. Pomiješaj šećer i cimet i ostavi sa strane.
  2. Prosij brašno u veliku zdjelu i u sredini napravi udubinu. Razbij jaja u nju i umuti smjesu. Postupno umuti mlijeko dok ne dobiješ glatko tijesto. Umiješaj ulje u tijesto za palačinke.
  3. Zagrij tavu na umjerenoj vatri, a zatim ju premaži nauljenim kuhinjskim papirom. U tavu ulij malo tijesta, naginjući posudu tako da se napravi tanki i ujednačeni sloj. Vrati posudu na vatru, a zatim ostavi da se peče 30-ak sekundi. Ako je tava odgovarajuće temperature, palačinka bi trebala postati zlatna od ispod nakon otprilike 30 sekundi i bit će spremna za okretanje.
  4. Preokreni i nastavi peći još minutu. Prebaci palačinku na tanjur i drži ga na toplom mjestu ili ga prekrij aluminijskom folijom. Ponovi s preostalim tijestom.
  5. Preko svake palačinke obilno pospi cimet i šećer i čvrsto zarolaj. Ako se palačinke slažu i drže na toplom, šećer će se polako topiti i to će biti najbolje vrijeme i za njihovu konzumaciju.

Savjet više: Super dodatak ovim palačinkama su jabuke pirjane na maslacu s dodatkom vanilije.

Isprobaj i ove recepte za palačinke...

 

internet gori Torta od palačinki pravi je hit na YouTubeu! jutarnji gušti Ove zelene palačinke moraš isprobati! brzo slatko Oduševi goste palačinkama s makom i vanilijom savršeno pahuljaste Prefine palačinke s limunom, ricottom i - tajnim sastojkom

 

Posjeti Gastro.hr