gastro postao
Pahuljaste palačinke s đumbirom, cimetom i pimentom odličan su izbor za zimska jutra
Nema boljeg razloga za ustajanje na hladna jutra od mirisa palačinki. Dignut ćeš se bez razmišljanja i prionuti na posao, bez obzira na umor. Priprema je zaista jednostavna, vrijeme pečenja je relativno kratko, a od sastojaka u nastavku dobit ćeš dovoljno palačinki za čak 4 porcije.
Iako su odlične samo kad se preliju medom, možeš napraviti i karamel ili prodinstati jabuke. Sladoled i tučeno vrhnje su uvijek dobra ideja, baš kao i džem od naranče. Izbor prepuštamo tebi!
Palačinke sa zimskim začinima
Sastojci:
- 3 žlice smeđeg šećera
- 250 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 2 žličice mljevenog đumbira
- 2 žličice cimeta
- 1/2 žličice pimenta
- 200 ml mlaćenice
- 2 jaja (L)
- 1 žličica pasta od vanilije
Postupak:
- Maslac i šećer rastopi u maloj posudi na laganoj vatri pa ostavi sa strane da se malo ohlade.
- Brašno prosij, pomiješaj s praškom za pecivo i začinima. Dodaj mlaćenicu, jaja, pastu od vanilije i maslac sa šećerom. Miješaj pjenjačom dok se sastojci ne sjedine.
- Zagrij tavu za palačinke pa ih peci dvije ili tri odjednom. Žlica tijesta bi trebala biti dovoljna za jednu palačinku, budući da će se napuhnuti tijekom pečenja.
- Peci palačinke 2 do 3 minute sa svake strane, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Posluži ih tople!
IMAMO JOŠ IDEJA ZA DORUČAK! ISPROBAJ RECEPTE: