gastro postao
Palačinke svi vole, a rijetki su oni koji ih ne znaju ispeći. Obično ih punimo pekmezom, nutellom, sirom, orasima... No ovaj put donosimo novu ideju, za punjenje s makom i vanilijom, nama omiljene kombinacije
Postoji li ijedna osoba koja bi odbila tople i slatke palačinke? Ma sigurno ne postoji. Obično palačinke punimo pekmezom, nutellom, sirom, orasima... A mi sada donosimo jednu drugačiju ideju za punjenje - s makom i vanilijom.
Složit ćeš se, vanilija i mak divan su par. Divan su način za započeti dan, kao desert ili pak slatka večera. S jednostavnom pripremom nikako ne možeš pogriješiti, a ako još uvijek tražiš savršen bazni recept za palačinke, pronađi ga među našim receptima.
Palačinke s makom i vanilijom
Sastojci:
- 10 palačinki
- 150 g maka
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 3 vrećice vanilin šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Postupak:
- Palačinke ispeci na klasičan način.
- Kada su gotove, pripremi nadjev od maka tako da najprije zagriješ mlijeko do vrenja.
- Mak natopi sa 150 ml mlijeka, dodaj med i jednu vrećicu vanilin šećera.
- Dobro pomiješaj i tom smjesom premazuj palačinke.
- Pomiješaj slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelij po palačinkama i peci na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.