gastro postao
Tko ne voli palačinke? Jesi li ih probala s makom? Donosimo ti recept za svima omiljenu poslasticu - na drugačiji način!
Tople i slatke palačinke s nadjevom od maka očarat će te već na prvi pogled.
Vanilija i mak divan su par. Uvjeri se i sama isprobavanjem ovih sjajnih palačinka s punjenjem od maka. Divan su način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri. S jednostavnom pripremom nikako ne možeš pogriješiti, a ako još uvijek tražiš savršen bazni recept za palačinke, pronađi ga među našim receptima.
Sastojci:
- 10 palačinki
- 150 g maka
- 250 ml mlijeka
- 3 žlice meda
- 3 vrećice vanilin šećera
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Palačinke ispeci na klasičan način.
- Kada su gotove, pripremi nadjev od maka tako da najprije zagriješ mlijeko do vrenja.
- Mak natopi sa 150 ml mlijeka, dodaj med i jednu vrećicu vanilin šećera.
- Dobro pomiješaj i tom smjesom premazuj palačinke.
- Pomiješaj slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelij po palačinkama i peci na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.
Dobar tek!