Idealno: Pasta carbonara s tikvicama

Thinkstock
Isprobajte malo drugačiju verziju bezvremenskog talijanskog specijaliteta
Vidi originalni članak

Ne znamo jesmo li vam dosadili s receptima s tikvicama, ali nama nikada dosta!

Potrebno vam je

  • 300 g tjestenine bez jaja
  • 1 tikvica
  • 8 krišaka pancete
  • 0.50 žličice sušenog timijana
  • 4 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 200 g goude
  • 2 žlice maslinova ulja

 

MLJAC Za ručak: Maryna izvrsna carbonara

navalite! Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom

 

Priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
  2. Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
  3. Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
  4. Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.
  5. U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.
  6. Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr