gastro postao
                                            
                                        
                                    Isprobajte malo drugačiju verziju bezvremenskog talijanskog specijaliteta
                                
                                
                                    
                                
                                Ne znamo jesmo li vam dosadili s receptima s tikvicama, ali nama nikada dosta!
Potrebno vam je
- 300 g tjestenine bez jaja
 - 1 tikvica
 - 8 krišaka pancete
 - 0.50 žličice sušenog timijana
 - 4 jaja
 - 1 dl mlijeka
 - 200 g goude
 - 2 žlice maslinova ulja
 
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
 - Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
 - Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
 - Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.
 - U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.
 - Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.
 
Dobar tek!