gastro postao
Isprobajte malo drugačiju verziju bezvremenskog talijanskog specijaliteta
Ne znamo jesmo li vam dosadili s receptima s tikvicama, ali nama nikada dosta!
Potrebno vam je
- 300 g tjestenine bez jaja
- 1 tikvica
- 8 krišaka pancete
- 0.50 žličice sušenog timijana
- 4 jaja
- 1 dl mlijeka
- 200 g goude
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema
- Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju da bude al dente.
- Tikvicu operite i narežite na tanke polumjesece, a gaudu na kockice.
- Na tavi prepržite kriške pancete dok ne postanu hrskave pa ih izvadite sa strane.
- Na masnoći od pancete prepržite tikvice 1-2 min pa izvadite sa strane.
- U vruću tavu dodajte maslinovo ulje, jaja, mlijeko, timijan i tjesteninu, dobro promiješajte pa kad su jaja gotova skinite s vatre.
- Na tanjure servirajte tjesteninu, pospite je s tikvicama i kockicama gaude, na vrh stavite dvije kriške prepržene pancete.
Dobar tek!