gastro postao
Čak ni gastro diva Mary Berry ne može odoljeti talijanskom klasiku.
Isprobajte recept popularne Britanke za najčešće jelo na restoranskim jelovnicima – svevremensku carbonaru.
Ovaj je recept pravi dokaz da je manje zapravo više; samo nekoliko namirnica i dvadesetak minuta posla dijeli vas od izvrsnog ručka-
Želimo vam dobar tek!
Sastojci:
- 500 g špageta
- 175 g slanine
- 1 režanj češnjaka
- 4 jaja
- 120 g parmezana
- 150 ml nemasnog vrhnja
- Sol
- Papar
Priprema:
- Kuhajte špagete u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta.
- Pržite trakice slanine na laganoj vatri nekoliko minuta, dok se ne počne cijediti mast. Potom pojačajte vatru i dodajte zgnječeni režanj češnjaka. Pržite još 2-3 minute, sve dok slanina ne postane hrskava.
- Izmućkajte jaja, dodajte slaninu i češnjak, a potom i parmezan, začinite solju i paprom i snažno miješajte kako bi smjesa postala glatka.
- Procijedite špagete i stavite ih na zagrijanu tavicu, prelijte ih smjesom jaja i promiješajte. Ulijte vrhnje i zagrijte ga na laganoj vatri.
Poslužite odmah uz svježi peršin!