Recepti 24. ožujka 2018.

Za ručak: Maryna izvrsna carbonara

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Čak ni gastro diva Mary Berry ne može odoljeti talijanskom klasiku.

Isprobajte recept popularne Britanke za najčešće jelo na restoranskim jelovnicima – svevremensku carbonaru. 

Ovaj je recept pravi dokaz da je manje zapravo više; samo nekoliko namirnica i dvadesetak minuta posla dijeli vas od izvrsnog ručka-

 

Možda vas zanima... Mary Berry otkriva svoj najdraži recept za losos Recepti

 

Želimo vam dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g špageta
  • 175 g slanine
  • 1 režanj češnjaka
  • 4 jaja
  • 120 g parmezana
  • 150 ml nemasnog vrhnja
  • Sol 
  • Papar

Priprema:

  1. Kuhajte špagete u kipućoj slanoj vodi 8-10 minuta.
  2. Pržite trakice slanine na laganoj vatri nekoliko minuta, dok se ne počne cijediti mast. Potom pojačajte vatru i dodajte zgnječeni režanj češnjaka. Pržite još 2-3 minute, sve dok slanina ne postane hrskava.
  3. Izmućkajte jaja, dodajte slaninu i češnjak, a potom i parmezan, začinite solju i paprom i snažno miješajte kako bi smjesa postala glatka.
  4. Procijedite špagete i stavite ih na zagrijanu tavicu, prelijte ih smjesom jaja i promiješajte. Ulijte vrhnje i zagrijte ga na laganoj vatri. 

 

Možda vas zanima... Iz kuhinje Mary Berry: Juha od mrkve i naranče Recepti

 

Poslužite odmah uz svježi peršin!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.