Kako napraviti domaću pastu od lješnjaka

Thinkstock Pasta od lješnjaka
Bogat okus lješnjaka sjajno će nadopuniti čokoladne slastice, a pasta od lješnjaka dobivena na ovaj način bit će daleko bogatija od bilo kojeg namaza na bazi lješnjaka...
Vidi originalni članak

Gusta, mirisna i aromatična pasta od lješnjaka idealno je rješenje za pripremu slastica od lješnjaka. Dovoljno ju je tek pomiješati sa slatkim tučenim vrhnjem za pripremu izvrsne kreme intenzivnog orašastog okusa. 

upute korak po korak TOSTIRANJE LJEŠNJAKA: 3 brza i jednostavna koraka

Priprema će ti oduzeti nešto više vremena s obzirom na to da je najprije potrebno napraviti karamel umak, a zatim ga pretvoriti u brittle slatkiš. No sav trud itekako će se isplatiti čim isprobaš ovu divnu, gustu orašastu pastu.

Ovako pripremljena pasta imat će intenzivan okus lješnjaka te je idealna za pripremu krema za kolače i torte. Poslužit će ti kao bogat samostalan sloj u slasticama, dodatak smoothiejima, vrućoj čokoladi ili kavi, a najslađa će ipak biti na žlicu

Iskoristi pastu od lješnjaka u ovim receptima...

Sweet 'n' Salty Sami pripremite Paris-Brest s karameliziranim lješnjacima Domaći maslac od orašastih plodova Savršen spoj Torta od lješnjaka i krušaka s umakom od čokolade Slatke tajne Znate li što je brittle i kako se lako priprema? Kakav spoj! Prava bomba: Brownie od raženog brašna i lješnjaka

 

Posjeti Gastro.hr