Kako napraviti domaću pastu od lješnjaka
Bogat okus lješnjaka sjajno će nadopuniti čokoladne slastice, a pasta od lješnjaka dobivena na ovaj način bit će daleko bogatija od bilo kojeg namaza na bazi lješnjaka...
Gusta, mirisna i aromatična pasta od lješnjaka idealno je rješenje za pripremu slastica od lješnjaka. Dovoljno ju je tek pomiješati sa slatkim tučenim vrhnjem za pripremu izvrsne kreme intenzivnog orašastog okusa.
Priprema će ti oduzeti nešto više vremena s obzirom na to da je najprije potrebno napraviti karamel umak, a zatim ga pretvoriti u brittle slatkiš. No sav trud itekako će se isplatiti čim isprobaš ovu divnu, gustu orašastu pastu.
Ovako pripremljena pasta imat će intenzivan okus lješnjaka te je idealna za pripremu krema za kolače i torte. Poslužit će ti kao bogat samostalan sloj u slasticama, dodatak smoothiejima, vrućoj čokoladi ili kavi, a najslađa će ipak biti na žlicu.
Iskoristi pastu od lješnjaka u ovim receptima...