Brittle je slastica koja se priprema od karamele i dodataka poput oraha, kikirikija, badema ili lješnjaka. U kombinaciju možete ubaciti baš svaki dodatak koji vam se sviđa, a rezultat će biti domaći slatkiš koji će oduševiti baš svakog.
Bit će sjajna dekoracija raskošnim tortama i kolačima, a kada ga usitnite na divan način može krasiti i deserte u čaši.
Priprema je jednostavna. Potrebno je samo pripremiti tekući karamel, tostirati orašaste plodove, a zatim ih preliti karamelom. Ostaviti da se stisnu i rukama usitniti na manje komade.
Omjere sastojaka odredite prema vlastitim željama, ovisno o količini slatkiša koju želite dobiti. Ipak, kod pripreme karamela držite se omjera od dvije šalice šećera na pola šalice vode kako vam karamel ne bi ispao prerijedak ili pregust. Dodati možete i ekstrakt vanilije, ali i malo soli kako bi okusi bili intenzivniji.
Spremite brittle u staklenku u kojoj može stajati do tjedan dana, no sigurni smo da će nestati i puno prije.
Dobar tek!