Pečeni krumpiri za sve koji jako vole limun

Markus Winkler/Unsplash Pečeni krumpiri s limunom i peršinom
Na ovotjedni jelovnik uvrsti hrskave krumpire pečene s limunovim sokom i pilećim temeljcem.
Vidi originalni članak

Recepata za pečeni krumpir ima toliko da ih nikada ne moraš ni ponoviti. Vjerujemo da ćeš ovaj jednostavan recept s limunovim sokom i temeljcom ipak redovito pripremati. Postupak je jednostavan, a sav će posao umjesto tebe odraditi pećnica.

Ovi krumpiri odlično idu uz pečeno pile ili puricu, ali i uz svinjske odreske. 

 

za ljubitelje češnjaka Slasni pečeni krumpiri po receptu Mary Berry

 

Sastojci su dovoljni za 5 porcija. Ako tvoji ukućani obožavaju krumpire, svakako udvostruči količinu!

Pečeni krumpiri s limunovim sokom

Sastojci:

  • 100 ml pilećeg temeljca
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml limunovog soka
  • 2 žličice soli
  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica origana
  • papar

Postupak:

  1. Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva. 
  2. Krumpir operi, oguli i nareži na četvrtine. Pomiješaj ga s pilećim temeljcem, uljem, limunovim sokom, soli i origanom. Dobro promiješaj pa rasporedi u kalup za pečenje tako da prerezane strane budu okrenute prema dolje.
  3. Peci krumpire otprilike pola sata, okreni ih, pa ih nastavi peći još toliko. Trebali bi poprimiti smećkastu boju i postati hrskavi.
  4. Pospi krumpire s još malo soli i svježe mljevenim paprom. Posluži odmah!

 

Ultimativan ručak Pijani pečeni krumpiri – tvoj novi najdraži prilog Mljac! Hasselback krumpiri s hrskavom slaninom i sirom

 

Posjeti Gastro.hr