gastro postao
Na ovotjedni jelovnik uvrsti hrskave krumpire pečene s limunovim sokom i pilećim temeljcem.
Recepata za pečeni krumpir ima toliko da ih nikada ne moraš ni ponoviti. Vjerujemo da ćeš ovaj jednostavan recept s limunovim sokom i temeljcom ipak redovito pripremati. Postupak je jednostavan, a sav će posao umjesto tebe odraditi pećnica.
Ovi krumpiri odlično idu uz pečeno pile ili puricu, ali i uz svinjske odreske.
Sastojci su dovoljni za 5 porcija. Ako tvoji ukućani obožavaju krumpire, svakako udvostruči količinu!
Pečeni krumpiri s limunovim sokom
Sastojci:
- 100 ml pilećeg temeljca
- 100 ml maslinovog ulja
- 100 ml limunovog soka
- 2 žličice soli
- 1 kg krumpira
- 1 žličica origana
- papar
Postupak:
- Pećnicu zagrij na 220 stupnjeva.
- Krumpir operi, oguli i nareži na četvrtine. Pomiješaj ga s pilećim temeljcem, uljem, limunovim sokom, soli i origanom. Dobro promiješaj pa rasporedi u kalup za pečenje tako da prerezane strane budu okrenute prema dolje.
- Peci krumpire otprilike pola sata, okreni ih, pa ih nastavi peći još toliko. Trebali bi poprimiti smećkastu boju i postati hrskavi.
- Pospi krumpire s još malo soli i svježe mljevenim paprom. Posluži odmah!