Pileća juha s ječmom

Thinkstock
Razno povrće, ječam i piletina su odlična i zdrava kombinacija
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 404

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom poriluk (cijeli)
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 340 g pileći batak
  • 6 šalica pileći temeljac
  • sol
  • papar
  • 0.50 šalica ječam
  • 0.25 šalica kopar
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Zagrijte ulje u većem loncu.
  2. Pirjajte narezani poriluk, celer i mrkvu uz miješanje dok omekšaju, 5-8 minuta.
  3. Dodajte piletinu bez kože i temeljac, posolite i popaprite te kuhajte do vrenja. 
  4. Poklopite, smanjite jačinu vatre i kuhajte dok piletina bude potpuno kuhana, još 15-20 minuta.
  5. Piletinu izvadite i ostavite hladiti na tanjuru, dodajte ječam i nastavite kuhati još 20-30 minuta.
  6. U međuvremenu natrgajte piletinu na komadiće veličine zalogaja te kada ječam bude kuhan, vratite komadiće piletine u juhu.
  7. Posipajte koprom i sevirajte u tanjure sa četvrtinama limuna.
Posjeti Gastro.hr